Träningsrutiner på resande fot

”Min pappa är starkast i världen. Starkare än Hulken!!!” Citat Thea.

Faktum är att Jörgen är stark! Han tränar 3-4 gånger i veckan. Hans växande armmuskler har nu börjat sätta sin prägel på vår bil på så sätt att han tillverkar tyngre och tyngre saker. Vilket i sin tur börjar resulterar i att jag inte längre kan hantera delar av vår utrustning. Lyckan med en man med starka armar är visserligen stor, men det är viktigt att vi båda två kan utföra vardagliga sysslor oberoende av den andra. Blir Jörgen sjuk och sängliggande måste jag kunna ta fram köket och laga mat utan hans hjälp osv.

Vi har därför haft ett allvarligt snack om saken och konkluderat följande:

 1. Vissa saker ska vi ändra på. T.ex. ska några stora gummistroppar ersätts av mindre. Vårt kök går på gas och vi byter ner oss från en P10a till en P5a. (dvs går från ca 15 kg till 10 kg gastub som ska lyftas ur bilen i en besvärlig vinkel med en hand). Köket måste gå att skjuta in och ut utan för mycket kraft och i bekväm höjd (själva köket har nämligen ökat en del i storlek sedan förra året).
 2. Jag ska börja styrketräna.

På tal om träning är det något vi båda två gillar. Som heltidsarbetande småbarnsföräldrar är det svårt att hitta tiden och det har påverkat träningsfrekvensen negativt i långa perioder. Faktum är att vi blir lite sura och deppiga när vi pausar från träningen för länge. Just nu är vi inne i bra rutiner då jag springer en runda på morgonen innan jobbet och Jörgen tränar på sitt jobb. Hur ska vi få till  träningsrutiner under vår långresa? Vi gillar båda två att gå men med två små barn (som slutat åka vagn för länge sen) blir det inga långa rundor. Vi hoppas få plats med löparskor och vi har köpt träningsgummiband för styrketräning. Att träna i värmen kommer nog bli en utmaning i vissa områden. Träna tidigt på morgonen kanske? Att kunna  ta en dusch efter träningspasset kan vi inte heller räkna med. Vi får se hur vi löser det, men motivationen finns i alla fall att bygga upp träningsrutiner.

Hur hanterar ni andra träning under resor och semester? Har ni några tips?

6 tankar på “Träningsrutiner på resande fot

 1. Åke Pettersson

  Hej !
  För min del försöker jag promenera efter när jag har kört lastbil och lossat & lastat gods hela dagen , för att varva ner mig lite. På morgonen kör jag lite stretch. Får jag chans så simmar jag gärna lite.
  Ärligt talat så är det detta som jag ”orkar” med just nu.
  Borde skaffa en cykel…

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej Åke!
   Ja det gäller att få in vardagsmotionen och lite promenad och stretch låter ju inte alls dumt. En av de prylar jag kommer sakna mest på vår resa är min cykel! Älskar verkligen att cykla och tycker absolut du ska skaffa en. Hälsningar Ida

   Gilla

   Svara
 2. Linda, 155cm.se

  Läste just om er resa på freedom. Såå inspirerande! Själv ska jag spendera en månad i fyra av Afrikas länder över jul men det är ju långt ifrån er häftiga rutt. Ser verkligen fram emot att få följa er på detta!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Hemliga Helga

  Hallå
  Hittade igen er via freedom och så nöjd över att ha hittat denna blogg 🙂
  Vilken resa ni har framför er!
  Gillar själv att resa mycket, har bestämt att jag ska till Afrika någon gång i tiden för att se djurlivet där.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Vad kul att du har hittat hit Hemliga Helga! Vi längtar också efter att få se djurlivet i Afrika, vi räknar med att prova på safari både i kända och okända parker längs vår rutt!😊

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s