En dröm tar form

Malmö april 2015.

Ett ekorrhjul. Så har vintern 2014-2015 känts. Två heltidsarbetande vuxna, långa dagar på förskolan för barnen och dagar som flutit ihop. De existentiella frågorna har spökat i mörkret. Är det detta som är livet? Ibland tittar vi på varandra med en blick som säger ”vi packar bilen och bara kör!”. På det stora hela har vi ett bra liv som vi inte vill fly ifrån. Vi vill bara gärna vara tillsammans med barnen och varandra dygnets alla timmar. Ja, och så har vi en tendens att bli aningen rastlösa och vill gärna bryta rutinerna och uppleva något nytt. Åka på äventyr!

Vi älskar att resa! Det som lockar är mötet med nya kulturer, människor, mat och naturupplevelser och att i detta möte vidga vår komfortzon. När vi väntade vårt första barn pratade vi om att visa honom världen som en av grundstommarna i uppfostran. Det har alltid varit av stor vikt för oss att våra barn förstår hur olika man kan bo, se ut, prata, tänka och äta. Vi vill inte att de ska ta det materiella överflödet eller den samhällsstruktur de är vana vid för givet. De ska se och lära att det finns många olika rätt och fel. Vi har redan rest i flera världsdelar med barnen och vi upplever att mycket tid tillsammans, speciellt under lite äventyrliga former, har stärkt banden mellan oss och barnen såväl som mellan syskonen.

Hittills har våra resor med barnen varit semester. Det vi nu drömmer om är något annat, vi vill under en period leva ett helt annat liv, som också innehåller en vardag, men på resande fot. Det har varit många tankar fram och tillbaka om hur, när och var men vi har landat i att just packa bilen och köra iväg. Vi har precis tagit det första steg och köpt en terrängbil och ett taktält är beställt och i skrivande stund på väg från Sydafrika.

Vi vet inte om drömmen kommer att brista eller bära men vi vet att vi är tvungna att ge den en chans. I sommar beger vi oss ut i Europa. Blir det en flopp säljer vi bilen och hittar en ny dröm att följa. Blir det en succé ligger världen framför oss.

2 tankar på “En dröm tar form

 1. cathinkai

  Att köra genom hela Afrika är min drömresa! Hoppas er sommarresa går bra så jag får följa med er till Afrika!

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Vad kul att du vill följa oss! Vi åkte till Pyrenéerna i somras och det blev lyckat 🙂 så avresa för vårt stora Afrikaäventyr är 15 oktober. Drygt 5 månader kvar men redan resfeber. Fast på det positiva härliga sättet 🙂

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s