Familjen Marken

Familjeporträtt

Vår familj består av oss, Ida och Jörgen, och våra två barn. Vi har bott i Malmö sedan 2008 och älskar staden även om vi inte kommer härifrån. Kanske för att man kan vara malmöit och världsmedborgare på samma gång? Vi har alltid haft ett stort intresse för resor och det slutade inte när vi blev föräldrar till Harald (2010) och Thea (2013). Som 5-åring hade Harald rest runt i Europa, varit i Asien 3 gånger och Afrika 2 gånger. Totalt 21 länder. Vår längsta resa hittills med båda barnen var en 8 veckors rundresa i Asien 2014. Nu väntar 10 månader i Afrika!

Jörgen dyker

Dykning Röda Havet

Jörgen Marken. Född 1979. Maskiningenjör från LTH med internationell inriktning, 1 år av  utbildningen var i Hong Kong och examensprojektet gjordes i USA. Arbetar nu som avdelningschef på MAN Diesel & Turbo i Köpenhamn. Har sina rötter i Karlskrona där han spenderade största delen av sin uppväxt och även gjorde sin värnplikt och efterföljande anställning som båtchef.

Reseprofil: Har spenderat över 2 år i Asien och hittills besökt 70 länder. Gillar dykning, exotiska kulturer, utmaningar och att sova utomhus. Drömresemål: att nå Kapstaden sommaren 2017 med bil, hälsa och äktenskap vid god vigör.

Overlandingbakgrund: Har ett medfött intresse för fordon av alla slag. Tog lätt MC-kort som 16-åring och kvaddade sin första bil när han var 18. Åkte sommaren 2003 med kompisen Andreas på motorcykel genom USA, Mexico, Guatemala och Belize.

 

IdaVietnam

Vietnam

Ida Marken (fd. Juhl Andersen). Född 1983. ST-läkare i allmänmedicin på en vårdcentral i södra Malmö. Född i Köpenhamn och har under sin uppväxt flyttat fram och tillbaka mellan Danmark, Sverige och Grönland. Tog studenten från International Baccalaureate Diploma Programme där ett skolår lästet i Colorado, USA. Bodde och arbetade på Irland en period innan läkarstudierna påbörjades.

Reseprofil: Har hittills besökt 60 länder. Var 6 dagar gammal när hon första gången hängde med föräldrarna på sjön. Har spenderat mer än 1 år av sitt liv till sjöss och seglat Östersjön runt. Gillar värme, natur och att betrakta människor. Drömresemål: Namibia, vandra i Nepal och att återvända till barndomens Grönland.

Overlandingbakgrund: Är i grunden inte alls en overlandare men en seglare.Tog körkort och fick sin första bil som 17-åring (bodde ju i USA) och därefter blev det många bilturer till ett 20-tal amerikanska stater. Nyligen blivit biten av off-road körning. Älskar vårt taktält och det nomadliv det innebär att bila.

7 tankar på “Familjen Marken

 1. Åke Pettersson

  Hej Jörgen !
  Vi träffades idag på ICA Maxi i Västra Hamnen , 31/7-16. Ska bli kul att följa Er.

  Glömde berätta att den 29/8 börjar vår lilla ”Overland resa” 😄. 29/8 kör vi mot Norge , 2 övernattningar , en i Geilo och den andra i Bergen.
  31/8 kl 20.00 är vi och bilen – Volvo XC60 D4 AWD – ombord på ”Hurtigruten” och en 6 dagars enkel resa upp mot Kirkenes , där den slutar och vi kör av.

  Sen kör vi via Finland ner mot Sverige , 2 övernattningar i Finland också , och den 8/9 stannar vi ett par dagar i Luleå , där min äldsta bror bor och där vi också firar min 50 års dag , den 10/9 !

  Efter det kör neråt , in en sväng i Gargnäs , nära Sorsele och 2 övernattningar på ”Wäckerlins B & B” och sen ner mot Stockholm , där sista natten blir på STF:s båt ”af Chapman”.
  Hemma 15-16/9.

  Vi hörs , letar upp Er på Facebook !
  Mvh : Åke & Marion Pettersson , Malmö.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej Åke!
   Trevligt att du skriver och följer oss. Låter som en riktigt trevlig road trip ni ska ut på! Norge har ju grymma vägar, har du med den nya hojen där bak;-)? Har själv inte åkt Hurtigruten men hört att det ska vara väldigt vackert. Norra Sverige och Finland också, XC60’n i sitt rätta element:-)
   Vi hörs!

   PS. Grattis i förskott!

   Gillad av 1 person

   Svara
 2. Åke Pettersson

  Hej !
  Nä , mc:n kommer inte med 😄.
  Det är en BMW K1200 LT , 2008.
  En ”liten” klumpeduns 💪.

  Ni har en följare på er Fb , han heter Kenny Olson , heter ”swedish_wanderer” på Instagram , som jag visade dig på ICA.
  Jag prövar att skicka lite semesterbilder på Messenger om det funkar. Misstänker att WiFi inte är gratis på Hurtigruten – båten 😬
  Och Tack !
  Vi hörs !
  Mvh : Åke.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Hans Lönnerheden

  Hej, otroligt roligt att hitta er resa på Expedition Store. Jag och min fru gjorde en kortare variant 1975 när vi från Genua anlände till Tunis för att korsa Sahara med en LR. Vi reste genom Algeriet, Niger, Nigeria, Kamerun och slutade lite abrupt i Tchad efter att en militärkupp tvingade oss att ligga stilla och reslusten avtog. Ert namn Marken är inte helt vanligt och när jag växte upp i Växjö hade vi en inneboende som sannolikt studerade där som hette Ulf Marken. Är det möjligen familj ? Nu planerar min fru (samma) och jag en ännu kortare pensionärs-variant då vi ska besöka Marocko i januari /februari med en Land Cruiser. Tyvärr tror jag inte ryggarna tål taktält så vi siktar på hotell övernattningar. Jag arbetade för många år sedan bl.a. i Essauira och gillade staden. Hur var ert betydligt nyare intryck ?

  Gilla

  Svara
 4. Pingback: Driving back to Sweden. Only about 3000 km… – Bengt & Eveli overlanding

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s