GoodPROJECT

BFGoodrich, som är en del av Michelin, gör världens bästa offroaddäck för overlanding! Det har aldrig varit någon tvekan att deras däck ska sitta på vår bil under vår Afrikaresa. Däcken tillverkas av riktiga entusiaster och är kända för optimalt kontroll, bra grepp, körglädje och pålitlighet i alla situationer. Många äventyrare och legender har använt sig av BFGoodrich däck, t.ex var Charles Lindeberghs flygplan utrustades med däck från BF Goodrich när han korsade Atlanten 1927!

Nu kan vi äntligen avslöja att vi har fått den stora äran att representera BFGoodrich Europa som deras nordiska ambassadörer och att vi är en del av deras Good Project. Det innebär bl.a. att ni kan följa vårt äventyr även på BFGoodrich Europas hemsida  och facebook. Vilka av deras däck ska då klä vår bil genom Afrika? Det är en svår fråga då variationen i underlag, däcktryck och hastighet kommer vara stor.

Valet står just nu mellan All-Terrain  T/A KO2 i 285/75r16 (efterföljaren till våra nuvarande däck) och Mud-Terrain T/A KM2 i 255/85r16 (grövre terrängdäck i en smalare och aningen högre dimension). I båda fallen går vi från nuvarande 30.5 tum i ytter diameter till omkring 33 tum. Det ger ca 30 mm högre markfrigång och drygt 8% högre utväxling, bägge delar välbehövligt med tanke på vår kommande resa. Vi har en pågående dialog med deras experter och vi kommer snart ta det stora beslutet tillsammans med dem.

Boarp6

Vi har BFGoodrich däck även idag, vi tror att de suttit där sedan bilen var ny 2008. Det betyder att de har kört snart 6000 mil och bl.a. tjänstgjort i Afghanistan. Otroligt att de har hållit så bra, men nu är det alltså snart dags att byta ut dem.

Vi vill gärna poängtera att alla omdömen som skrivs om däck (och allt annat i övrigt) är 100% våra egna. Våra åsikter kan inte köpas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s