Dag 227-229 Okavangodeltat

 

 

 

Vi har varit på en riktig lyxigtur i Okavangodeltat tillsammans med Mike och Jen. All inclusive i 3 dagar och 2 nätter. Dag 1 blev vi hämtade vid floden kl. 9. Guiden Espi var med oss och 2 andra killar åkte i förväg och gjorde i ordning campingplatsen. Vi spenderade hela dagen med att cruisa upp till vår campingplats. Okavango är ett stort inlandsdelta som mynnar ut i Kalahariöknen. Det är fantastiskt vackert! Flodhästar, elefanter, krokodiler, fåglar och antiloper tittade nyfiket på oss. För några månader sedan var en fågel en fågel och en antilop en antilop. Nu är en antilop en sabel, en impala, en dik-dik, vattenbock eller en Letchwe. Fåglar är kingfisher, marabou-storkar, egyptiska gäss, hornfåglar, fiskörnar osv.

Vi gjorde oss bekväma i våra tält, kollade in omgivningarna och sen stod det sundowner-tur med Bloody-Mary, cola och snacks.

Efter en spektakulär solnedgång kom vi tillbaka till ett vackert dukat bord och serverade 3-rätters middag med vin.

Och så fortsatte det i dagarna tre med god mat, service och utflykter. Några safariturer gjorde vi till fots och andra med båten längs deltats snirklande kanaler.

Denna tur kostar normalt 35.000 Pula (ca. 32.000 SEK) för 5 personer, dvs 6500kr /person (Harald räknades som vuxen, Thea var gratis). Vissa av de lodger som ligger i deltat tar upp emot 50.000 SEK per natt!!! Som tidigare sagt, Botswana är dyrt! Landet satsar på att ha ett litet antal turister, bevara naturen och hålla allt exklusivt. Vår rese-arrangör var ”The Old Bridge” som ägs av Mikes kusin och vi fick ett kraftigt rabatterat pris.

 

 

 

 

 

7 tankar på “Dag 227-229 Okavangodeltat

 1. Anonym

  Hej hela familjen ”äventyr”.Återigen svårslagna upplevelser. Att få se och vara del av dessa måste vara svårslaget. Förstår att det är svårt att rangordna upplevelser men detta måste ha varit en av höjdpunkterna. (hittills i alla fall).
  Harald och Thea: Ni verkar må som fiskar i vattnet. Fick ni någon napp?
  Må så gott och fortsätt med fantastiska upplevelser.
  Jörgen och Ida: Botswanska viner, något att rekommendera?
  Kramar till er alla.
  Ann

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej fina Ann! Okavangodeltat är svårslaget. Harald, som tycker att Marocko är hans favoritland i Afrika, har nu hittat ett till. Thea tycker att alla länder i Afrika är bäst. Inget napp fick de. De vill väldigt gärna fiska båda två, vi föräldrar är lite motsträviga då det blir trassel, de får inte stå nära vattnet (för där finns krokodiler) osv. Får åka på fisketur när vi kommer hem till Sveirge tror jag 🙂 Vi har inte smakat något lokalt vin tyvärr, det dricks gott sydafrikanskt. KRAM och hälsa som vanligt alla

   Gilla

   Svara
   1. Anonym

    Hej Harald och Thea. Jag vill väldigt gärna fiska med er när ni kommer tillbaka till Sverige. Jag har inget fiskespö men det fixar sig.alltid..Och vet ni vad, from 14/8 har vi mycket närmre till varandra för då flyttar jag till Karlskrona och börjar mitt nya jobb på Karlskrona Kommun. Tjohoo..
    Kram till er alla,
    Ann

    Gilla

 2. Pingback: Dag 233-240 Central Kalahari game reserve | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s