Dag 145 -En hemlig väg till Mount Camerons topp

Under helgen dök en spansk familj upp på stranden. De var expats från Doula på weekendutflykt. Vi lunchade ihop med Rodrigo, Ellen och deras 4 döttrar och de gav värdefulla tips om Angola där de tidigare bott i 4 år.

Gemensam lunch

 

Helt plötsligt säger Rodrigo “Har ni lyst att bestiga Mount Cameroon, Västafrikas högsta berg, jag vet en hemlig väg upp dit”. Vi trodde först han skojade, men nej. Han hade personligen varit med och byggt vägen, eller snarare pisten. Han var projektledare när det nyligen anlades en ny radarstation (för att bl.a. kolla pirater). Han var fullständig lyrisk över hur vackert berget är, visade oss en film som en av hans drönare tagit över pisten och naturen och snart var vi också helt sålda. Kartan kom fram och koordinater skrevs ner. Pisten, som är för 4×4 med god markfrigång, går upp till 3700 meter. Man har sedan 500 höjdmeter och en 1,5 kiometers promenad till toppen. På 2500 meters höjd finns det en fin plats för vilcamping.

Kartor Mount Cameroon

Kommer vi bli höjdsjuka? Klarar Theas små ben att ta sig till toppen? Var har vi packat ner mössor, jackor och underställ? Hur kommer Nisses dieselmotor att reagera på den tunna luften? Det får vi snart veta, självklart ska vi hitta den hemliga vägen till toppen av västafrikas högsta berg!

PS. Vi misstänker att det blir glest med wi-fi tills vi når Angola. Glöm inte att ni kan ha koll på vår position via vår tracker som ni hittar här eller under fliken “vår positon”. Lösenordet är Afrika2016/17.

7 tankar på “Dag 145 -En hemlig väg till Mount Camerons topp

 1. Anonym

  Hej! Alltid lika roligt att få ta del av era äventyr. Toppturen låter helt fantastiskt och även kämpig men säkert väl värt det.
  Jag kommer att följa er varje dag via GPS:en. Lycka med det ni har närmast framför er.
  Kramar
  Ann

  Gilla

  Svara
 2. Roland Marken

  Hej på er,
  Det har hänt mycket för er, trevligt att ta del av era upplevelser.
  Nu ska ni ju bestiga berg med ”Nisse” och jag förstår era nya frågor. Ni ska ju ta er ner också, har ”Nisse” ”HDC” hill descent controll eller får ni lita på bromsar och motorbroms, vad jag förstår så är det rejält brant.
  Lycka till med era fortsatta äventyr.
  Stor kram till er alla.
  Farfar Roland

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack! Nej Nisse har inte mycket elektronik. Ingen HDC, inget antisladdsystem, inga körprogram för olika terrängtyper, ingen justerbar fjädringshöjd. Däremot en en fördelarlåda med lågväxel och kraftig motorbroms vilket fungerade bra i nedförsbackarna. Kram/Jörgen

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s