En rundtur i Karlskrona skärgård

Gåsefjärden

Skärgårdsbåten Gåsefjärden

Att åka med skärgårdsbåtarna är ett bra och enkelt sätt att utforska Karlskronas vackra skärgård. Båtarna Wittus, Axel, Ungskär, Flaggskär, Spättan och Gåsefjärden tar alla olika rutter till många av de större öarna. Förutom att vara en turistattraktion är båtarna rent praktisk ett färdsätt för en del av öborna när de ska in till staun. Ett alternativ till bussen helt enkelt.

På vissa bryggor lägger båtarna alltid till. På andra måste du hissa upp en semafor, dvs en röd rund skylt, för att signalerar till Kaptenen att du vill åka med. Tips är att ta med dig picknick och badkläder och hoppa av någonstans på vägen och spendera några timmar till nästa båt kommer. Låt dig inte luras av gråväder när du tittar ut genom hotellfönstret på fastlandet, ofta skiner solen nämligen ute på öarna! I söndags var det dock regn och grått även till havs, så vi valde att ta en rundtur och stanna ombord på Gåsefjärden. En rundtur kostar 100 kr för vuxna, gratis för barn och just den här turen tog 1 h 50 min.

Här finns priser, tidtabeller och mer information om Skärgårdsbåtarna: http://www.affarsverken.se/bat

 

Vid kalas och fest kan man hyra en skärgårdsbåt och åka på en skräddarsydd tur i skärgården. Med eller utan mat och musik. Den 9 juni 2012 gifte vi oss på Kungsholmen. Då hyrde vi Gåsefjärden, samma båt vi åkte på rundtur med i söndags, för att transportera oss in till festen på fastlandet.

Då sken solen 🙂

 

 

1 tanke på “En rundtur i Karlskrona skärgård

  1. Pingback: Sommarstaden Karlskrona: 10 saker att göra för barn och vuxna | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s