Dag 266 – Dags att flyga hem!

D. 5 juli 2017. Det tog 266 dagar att köra hit. Om några timmar boardar vi ett flyg som tar oss hem via Istanbul, på 25 h.

En snabb tillbakablick på vad som hände för 266 dagar sedan. Så här såg det nämligen ut d. 13 oktober 2016, dagen innan vi lämnade Malmö.

Filmteamet in action

Produktionsbolaget art89 filmade första avsnittet om oss inför en ev. säsong 4 i SVTs prisbelönta program ”Familjer på Äventyr”. SVT har tyvärr bestämt sig för att satsa på hockey-VM och valet 2018 i stället. Men, utöver att det var en kul upplevelse att få göra TV, så har vi nu en massa filmmaterial från vår resa och vi får väl se vad vad som händer med det…

Vad blir det av bloggen? Vi vet inte riktigt. Vi har fortfarande många historier att berätta, bilder att visa och erfarenheter att dela med oss av. Både om de länder vi besökt, mer specifikt om overlanding och hur det är att göra långresa med små barn. Kanske kan det vara intressant att berätta om hur det är att komma hem efter en långresa? Budget? Vi vet att ni är några där ute som funderar på att bila genom Afrika och vi ska kanske skriva ner våra bästa tips till er innan vi glömmer dem. Vi får helt enkelt se vad som händer med bloggen.

Tack till alla er som följt oss och hejat på oss under resans gång. Alla kommentarer, mail, tankar och hejarop har gjort det extra kul att skriva och dela med oss. Stort TACK!

Familjen Cape Aghulas

Familjen på Afrikas sydligaste punkt. Vi gjorde det!!! 

 

25 tankar på “Dag 266 – Dags att flyga hem!

  1. Cari

    Tack för att jag har fått följa er. Det har varit så roligt. Hoppas det blir någon fortsättning på bloggen,
    Återigen tack för intressant och trevlig blogg.

    Gilla

    Svara
  2. Ernie

    Välkomna hem till Malmö!
    Det har varit oerhört intressant att följa er resa .
    Fortsätt blogga om er hemkomst hur barnen och ni kommer in i svenssonlivet igen.
    Tack för ert bloggande.
    Ernie

    Gilla

    Svara
  3. linushjelm

    Stort tack till er för alla jätteintressanta och spännande berättelser!!! Det har varit ett nöje att följa er!!! 😃👍🏼

    Gilla

    Svara
    1. Karun

      Tack för att jag kunnat följa med på er resa via bloggen! Hoppas på en fortsättning om hur det går att komma hem, både för vuxna och barn.

      Gilla

      Svara
  4. annahjortis

    Tusen tack för att jag har fått läsa om er spännande resa genom Afrika. Bloggen har verkligen varit spännande och intressant att läsa! Nu önskar jag er lycka till med att vänja er vid vardagen hemma igen. Jag skulle gärna läsa om hur den omställningen går.

    Gilla

    Svara
  5. Karin

    Tack för att jag fått följa med på er resa via bloggen. Hoppas på en fortsättning om hur det är att komma tillbaka till vardagen, både för vuxna och barn.

    Gilla

    Svara
  6. Bitte Olsson

    Stort tack för att jag fått följa er fantastiska resa! Känns lite sorgligt nu. Ser fram emot att läsa om hur det var att komma hem.

    Gilla

    Svara
  7. Maria

    Wow alltså så roligt att följa er här! Mycket upplevelser och en hel del klokskaper har vi fått dela med er!
    Så välkomna hem är ni❤️!!! På måndag får jag träffa Ida och om några veckor hela familjen!!!

    Gilla

    Svara
    1. Eva R

      Å, vad roligt det har varit att följa er på er resa! Jag har verkligen sett fram emot varje inlägg. Lycka till med hemresan och välkomna hem till Sverige!

      Gilla

      Svara
  8. Anonym

    Hej familjen.
    Vi har bilat Garden Route 2 ggr på dagtid med förbokade guesthouses men vad är det mot vad ni har gjort. Avundsjuk är bara förnamnet. Heder till er som genomfört detta. Lycka till med livet i Malmö.
    Lisbeth och Sune med kusinfamiljer

    Gilla

    Svara
  9. Evalott

    Hamnade på er blogg av en ”felsökning” för några månader sen och har sedan följt er. Det har varit fantastiskt roligt och underbart att se era fina bilder. Hoppas hemresan går bra och lycka till i ”vardagen” här hemma. Ha en skön sommar! // Evalott i Skara

    Gilla

    Svara
  10. Åke Pettersson

    Det hade varit fantastiskt om ni hade fått vara med i ”Familjer på Äventyr” !!
    Så synd…..
    Men ett stort TACK för att vi fick följa med på er resa , och välkomna hem !!

    Gilla

    Svara
  11. Björn Elmlund

    Det har varit mycket intressant, tankeväckande och inspirerande att följa er resa genom ett Afrika där jag, känns det som, levt ett tidigare liv. Jag gillar mixen av karaktärer ibera berättelser: tekniska fakta, saklig beskrivning av de förhållanden ni rest under, känslor och intryck.
    Jag har ibland varit besviken när resebreven uteblivit en tid och sedan glatt mig lika mycket när de sedan dykt upp igen.
    Jag känner ett uns av vemod inför det faktum att er fantastiska resa är slut och jag kommer att sakna era reseberättelser.
    Hoppas att ni kommer att göra någon form av sammanställning, av vilket slag det vara må, och att vi som följt er kan få ett koncentrat av bilder, upplevelser och praktiska tips.

    Gilla

    Svara
  12. Peter

    Tak for jeres fantastisk spændende og fængslende historier fra jeres eventyrlige rejse. Jeg har læst jeres jeres indlæg op ved aftensmaden stort set hver dag hjemme hos familien. Når jeg ikke har læst har mine drenge spurgt efter nyt.
    At det er ved at være slut er for os som at have læst en afsinding spændende bog eller fulgt med i en serie på TV uge efter uge, og så vide at næste kapitel eller næste afsnit er det sidste og man tænker – Nej det kan da ikke slutte nu – der må komme en sæson eller en bog mere. Men samtidig giver det jo mening den måde jeres rejse slutter på i det sydligste Afrika. Hvis den skal fortsætte er det på et nyt kontinent, på en ny rejse og i et nyt eventyr. Det har været en kæmpe fornøjelse at følge med i jeres rejse og at læse jeres dagbøger – tak fordi i gav jer tid til at dele jeres eventyr med os – tak for oplevelsen. Nyd resten af rejsen og sommeren. 3 ugers ferie er i kikkerten

    Gilla

    Svara
  13. Lena Elwér

    Tack för att jag fått följa er fantastiska resa! Jag funderar på att den resa som tagit 266 dagar på ett håll, endast tar 25 timmar tillbaka. Hinner själen med då?

    Gilla

    Svara
  14. Ingmarie We

    Tack för att också jag fått följa med på Er resa! Instämmer med föregående inlägg. Det skall bli spännande att höra om hemkomsten och barnens anpassning till livet i Sverige.

    Gilla

    Svara
  15. Johan & Lina

    Hej!
    Hoppas verkligen att ni lyckas sälja filmmaterialet till någon annan kanal så att det blir en TV serie. Om ni lyckas med det måste ni berätta på bloggen så att vi han se det. Detta är verkligen ett äventyr som skulle göra sig bra i TV rutan. Jag är särskilt imponerad av er resa eftersom jag själv har barn i samma åldrar, och man tycker att det är jobbigt att bila till Sälen 😀. Man får perspektiv på sitt eget liv genom att läsa om er. Tack för underhållningen! Mvh Lina

    Gilla

    Svara
  16. Bengt Alverborg (@bengt_a)

    Tack för underhållningen!
    Jag ser fram emot uppföljningsinlägg om omställningen att komma hem, overlandingtips m.m. Men även när ni inte har något mer att skriva kommer det alltid vara roligt att kunna gå tillbaka och läsa om resan på nytt.
    Välkomna hem!
    /Bengt

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar