Dag 244-246 Garden Route för barn

Här grillar vi i Forever Resort

Fin utsikt när vi lagar kvällsmat. Kylan syns inte på bilden, men jag lovar, det var iskallt! 

Det är vinter i Sydafrika. På dagarna är det skönt i solen, man kan ha shorts om det är lä. På natten sjunker temperaturen till 2-5 grader. Vi fryser trots underställ av ull, mössa, duntäcken och nyinköpta extra filtar. Hur mycket vi än älskar att stå under bar himmel och laga frukost och kvällsmat så kan 5 grader och iskall vind förta hela glädjen. Jag skulle alla gånger byta detta väder mot 37 graders värme och 100% luftfuktighet som vi t.ex hade i Benin (den manliga delen av familjen, aka vikingen och isbjörnen, håller inte med mig här). Vi lyckades hur som helst till slut ta oss in på en Sydafrikansk camping, Forever resort nära Plettenberg Bay. Jag har stått under en varm dusch 3 gånger per dygn för att återfå känsel i extremiteterna.

Dagarna har varit fina. Vi har spelat mini-golf och paddlat kanot i den vackra fjorden där campingen ligger. Men alltså, att frysa. Jag blir arg och ledsen när jag fryser. Thea också. Vårt safaritält har varit ett underbart hem i över 200 nätter, men det är inte gjort för kyla. Ni hör min frustration och det gjorde Jörgen och Harald också. Efter två kalla nätter har vi nu ett skönt boende via Airbnb i ett privat hem i Plettenberg Bay. Jag har återfötts till livet och vi är nu klassiska turister på garden route. Glada sådana 🙂

Vi har varit på båtsafari på Indiska oceanen. En julklapp från min mamma (tack!). Först besökte vi en sälkoloni. Sedan kollade vi in knölvalar på ”humpwhale highway”. Vi cruisade långsamt tillsammans med två olika flockar och det var en underbar upplevelse. Sjön var hård och jag blev sjösjuk. Om jag nu kan tillåta mig att skryta så känner jag ingen som är så bra på att låta bli att kräkas trots kraftig illamående, som mig själv. Jag lyckades hålla mig samman. Min entusiasm för valar, som har varit stor sedan barnsben, gjorde att jag skulle göra turen igen i morgon om det gick, trots sjösjukan. Skönt att få bekräftat att Harald och Thea inte var påverkade av den hårda sjön.

Vi har också besökt ”Puzzle Parc”, ett väldigt trevlig och klurigt ställe där både barn och stora stortrivdes.  

6 tankar på “Dag 244-246 Garden Route för barn

 1. christer687

  Hej!
  Det har varit ett nöje och privilegium att få följa Er, på Ert äventyr genom Africa. Vi har njutet av varje ”vykort” som vi fått, vi har också uppskattat Er Germin plotter. Jag har undrat och undrat varför den väg? men så skall det var när man är ute på äventyr. Det var tråkiga nyheter angående säkerheten i South Africa, vi upplevde South Africa som ganska säkert (2006).
  Njut nu av de sista dagarna i South Africa ni får säkert bättre väder, än vad vi får till midsommar.
  Glad midsommar – Ulla-Britt & Christer

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Ulla-Britt och Christer. Ja när det gäller vägval har det inte i förväg varit planerat. Man måste vara flexibel, både för att det kan uppstå problem, men också för att man får lokala tips och det är så värdefullt. Men det vet ni ju redan! Vi njuter nu av Kapstaden, en dryg vecka kvar. Känns både vemodigt och härligt att vi snart ska hem.

   Gilla

   Svara
 2. Anonym

  GRATTIS till äventyrsbarnen. Harald 7 år /170626) i da´ Hipp Hipp Hurra och i övermorgon är det dags att åter igen säga Hipp Hipp Hurra till dej Thea på din 4 års dag.
  Det måste vara toppenkul att ni får fira era födelsedagar i Sydafrika. Jag hoppas ni får lika god tårta som den ni gjorde till Mamma när hon fyllde år och kanske får ni paket också.
  Många och långa födelsedagskramar till er båda.
  //gammalfaster Ann

  Gilla

  Svara
 3. Louise

  Så många roliga saker ni hittar på, vi längtar så efter er och era historier! Nu är jag och Sebastian i södra Spanien, vi var också på valsafari för ett par dagar sedan och jag kände igen mig mycket väl i din upplevelse. Var så enormt peppad på barndomsdrömmen som skulle gå i uppfyllelse men höll på att kräkas redan efter tio minuter… Hehe. Njut sista dagarna, vi ses snart!

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Åh nej, hoppas ni såg några valar! Jag tog sjösjuktablett i dag när vi åkte båt från Robben Island, funkade. På lördag ses vi! Längtar. Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s