Dag 167 – Regn i Kongo och vi dansar under vintergatan

Vacker väg genom Kongo

Vackra vägar i Kongo

Den tredje dagen genom Kongo-Kinshasa kom regnet. Harald jublade, han hade sett så mycket fram emot detta. Vägen blev snabbt hal och lerig. Stora vattenpölar bildades. Det höll bara i sig ett par timmar och det var tur. Vi hade inte klarat att köra på den lilla väg från Kongo-Brazzaville in i Kongo-Kinshasa om det hade regnat.

Vi avslutade vår sista eftermiddag i Kongo med att hitta en lägerplats ännu vackrare än de tidigare. Barnen och jag gick på upptäcktsfärd i kvällssolen. Vi njöt av utsikten och fantiserade att vi var geparder som sprang runt i det höga gräset på de grönskande kullarna.

Under kvällsmaten nämde jag att jag saknat att dansa den senaste halvåret. Att resa med barn lämnar inte direkt plats att gå ut och klubba. För ett par veckor sedan bodde vi på ett hotell i Douala (Kamerun) och det var full fart i discomusiken i grannhuset. Jörgen och jag stod i fönstret och fantiserade lite om att aktivera babymonitorn och ta en liten sväng om. Ideén var aldrig menat seriöst, vi kan inte lämna barnen sovande, trots monitor. Dessutom insåg vi efter en del tittande genom det där fönstret att det inte var ett vanligt disco, det var en strippklubb.

Vi var nu bara 3 timnnars körning från Angola och det var dags att fira. När barnen somnat delade vi en flaska mousserande vin med Mike och Jen. Vi hade klarat det! Jen mindes vår tidigare samtal om avsaknad av dans och gjorde slag i sak. Högtalare och musik kom fram.

Där dansade  vi, i Kongo, omgivna an storslagen natur. Svetten rann, stjärnor föll och 80-tals hitten ekade band kullarna som vintergatan så vackert lyste upp. Jag kommer aldrig glömma den kvällen!

22 tankar på “Dag 167 – Regn i Kongo och vi dansar under vintergatan

 1. Åke

  Jag och Marion hoppas på att vi får se bilen otvättad
  och skitig i Malmö 😉 Jösses , både ni och bilen har verkligen
  berättat och berättar hela tiden !
  Bra jobbat , och allt det bästa till Er alla !

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Åke! Vissa dagar längtar vi efter att vara rena. Jag är säker på att i samma sekund vi sätter fötterna på skånsk mark kommer vi längta tillbaka till det röda dammet…

   Gilla

   Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tak Nils. Spörgsmålet er om I vil have Jörgen tilbage. Han lugter ret meget af sved, mudder og diesel. Jeg tror aldrig hans födder bliver helt rene igen… /Ida

   Gilla

   Svara
 2. Stina Landgren

  Hej Ida! Har hamnat i ett ”missbruk”, blivit helt beroende av att läsa om era strapatser och äventyr. Jisses, viljen resa ni gör och är så mäkta imponerad över hur ni klara av allt. Från gränsvakter och byråkrati till mat och dans. Längtar redan till nästa inlägg. Ni förgyller min vardag med era texter. Kram Stina

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej Stina! Vad snällt sagt och vi är glada att vi kan glädja er där hemma. Det är bra att du får ”följa med” lite under resans gång för det skulle bli svårt att berätta om allt på en lunch när jag är tillbaka. Det är ju långt ifrån allt vi hinner skriva om så en del goa historier finns det kvar 🙂 Ser fram emot att komma tillbaka och träffa er alla. KRAM och hälsa alla

   Gilla

   Svara
 3. mormor Lene

  Tänk så många vackra platser Ni har set, så många fina möten med människor. Blir glad att Ni vet om at Ni är lyckligt lottade att kunde göra detta. Men mest är det ju hela familjen Markens framåtanda och energi som gör det möjligt. Sträck på Er alla 4 ❤
  När sensommarfesten går över till dans och barnen är trötta, hoppas jag Harald och Thea vill följa med hem till mormor ❤
  Ser verkligen fram mot alla deras berättelser om bilfärden genom Afrika 🙂
  Kram och Glad Påsk

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack finaste mamma!!! Harald och Thea längtar efter att träffa dig och att besöka Karlskrona och ta kvällsdopp i Studentviken (Thea fokuserar också en del på kakorna ni äter efter badet;-)) KRAM

   Gilla

   Svara
   1. Marcus B

    Jajamen! Såg svaret först nu. Jag åker till Kalabrien nästa fredag och skall vara borta i 2.5 veckor. I augusti blir det en tripp till Rumänien för att se Karpaterna och lite annat. Sen följer väl ni med till Mongoliet någon gång under 2018? 🙂

    Jag avundas verkligen Harald och Thea som får vara med om detta äventyr när de är så små!

    Gilla

  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ska bli kul att följa vad som händer med dina Afrika-drömmar. Vi har inte haft wifi via telefonen på resan. De flesta andra vi träffat på har köpt simkort i varje land men vi har bestämt oss för att låta bli. Varsin dator har vi med oss som vi sen surfar på när vi är på restauranger/boenden med wifi. Däremot har vi gjort alla bankärenden via telefonen och bankID, swishat osv. Även skype har vi bara haft på telefonen och vissa andra appar. Men vi har datorerna nu så vi klarar oss!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s