Dag 163 -Kongo Brazzaville

Vi vaknade med tuppen. Eller ska jag säga tupparna, det lät som 500 satte i gång sitt golande simultant. Kl. 7.30 stod vi redo hos polisen för att stämpla ut ur Gabon. Efter sedvanligt tjabbande där vi tvingades kopiera både det ena och andra dokumentet (kanske var det polisens kusin som ägde kopieringsstället och de delade på vinsten?) och sedan väntat en lång stund på chefen som hade nyckeln till skrivbordslådan där stämplen låg, var vi äntligen på väg in i Kongo Brazzaville. De 24 milen från Ndende i Gabon och staden Dolisie i Kongo tog 10 timmar. Landskapet var grönskande vackert.

Vi kände oss mörbultade efter att ha stångats med poliser och dålig väg en hel dag. Med hjälp av musik, film och frågesport hade barnen som vanligt varit suveräna. Vi hittade en hotellparkering att slå upp tältet och det var därefter ett lätt beslut att gå ut och äta.

Det var lördagkväll, mycket människor, mat och musik på gatorna. Kyckling, ris och friterad plantae (matbanan) sköljdes ner med öl och cola medan vi lyssnade på livemusik och beskådade det levande gatuliv. En härlig lördagkväll efter vår första långa dag genom Kongo-Brazzaville.

2 tankar på “Dag 163 -Kongo Brazzaville

 1. B

  Snubblade över din blogg, extremt roligt att läsa om ert äventyr. Själv flyttade jag till Kongo-Brazzaville år 2015. Synd att ni hunnit vidare, annars hade det varit kul att bjuda er på middag. Vet ni ifall det finns andra svenskar i Brazzaville?

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Vad kul att du hittat hit. Tack! Vad synd att du hittade oss för sent. Vi spenderade bara två nätter i västra Kongo-Brazzaville men gillade det. Dolisie var toppen. Har inte hört om andra svenskar i Kongo tyvärr.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s