Dag 127 -Voodoreligion

Voodo dyrkas i flera delar av västafrika och här i Benin är det statsreligionen. På vår väg söderut i Benin gjorde vi därför ett stopp i Abomey som är en central plats för både religionen och för landets historia. Vi campade i en vacker trädgård fylld med träskulpturer.

Vi planerade ett besök på en voodo-ceremoni och fick höra att det började en i närheten kl. 20. Vi har vistats så pass länge på den afrikanska kontinenten att vi tog för givet att det var ”African-time” som gällde. Så vi dök upp kl. 21 och missade hela showen. Synd. det hade varit kul att se hur andarna kontaktades och tillbads.

Dagen efter gick vi på stadens historiska museum i stället. Det var vansinnigt varmt och barnen tyckte det var tråkigt. Vi har nu spenderat en dag i Cotonou för att ansöka om visum till DRC (Democratic Republic of Congo). Bara ett visum kvar, yeah! Nu väntar en sista natt i Benin innan vi beger oss in i Nigeria i morgon. Att resa genom Nigeria oroade oss en del innan vi lämnade Sverige. Nu har vi läst på och dessutom pratat med andra overlanders som kommer söderifrån och ingen har haft några svårigheter i Nigeria. Vi känner oss lugna och ser fram emot att besöka en schimpanser på en drill ranch och så har vi blivit inbjudna till grillkväll i Calabar till helgen. Med det sagt så kommer vi såklart hålla oss långt borta från Boko Haram i norr men i stället köra den väg som UD rekommenderar och dessutom överger vi av säkerhetsskäl vårt tält för att istället bo på hotell.

12 tankar på “Dag 127 -Voodoreligion

 1. Anonym

  Hej igen. Vet inte om ni fick min hälsning i ert förra inlägg men jag skriver även här med risk att bli tjatig, men det bjuder jag på.
  Otur med Voodocermonin. Förstår att det hade varit spännande att få uppleva och kanske även lite skrämmande.
  Ja, Nigeria låter lite oroväckande så det känns trygg för oss att ni sover på hotell. Ibland kanske det är bra att gå på säkerhet.
  Kramar till er alla fyra från ett riktigt blåsigt Linköping .
  //Ann

  Gilla

  Svara
 2. Annika Isgar

  Hej fina familjen!
  Hur går det för er i Nigeria? Börjar bli litet orolig för er men hoppas att den långa tiden mellan inläggen har ngn teknisk orsak eller att ni bara njuter ”off-line”.
  Många kramar från ett blåsruggigt Malmö.
  /Annika o co

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ja nu är vi tillbaka online! Ibland är det frustrerande att inte ha kontinuerlig tillgång till internet. Men det är värdefullt att hamna i ”off-line” läge ibland, man får så mycket tid över till att prata och läsa och spela spel. Hoppas vi kan ta med oss det hem till Malmö sen. Kram

   Gilla

   Svara
 3. Mormor Lene

  Hej alla glada följare 🙂 Har i eftermiddag mottagit sms från Ida. Hela familjen är i Kamarun och alla har det bra. P.g.a. politisk konflikt i landet är tillgång till internet inte möjligt i stora dela av landet, så ingen möjlighet att uppdatera här på bloggen eller att läsa mejl.
  Så det är bara att ha tålamod, snart får vi läsa mera om familjens spännande äventyr!
  Fortsatt god kvinnodag till alla 🙂
  Mormor Lene

  Gilla

  Svara
  1. Shemsije Brahimi

   Tack mormor Lena att du svarar vi också var oroliga och saknar tex på deras spenande äventyr
   Gratis kvinodagen från oss på för…… Vi saknar så mycket våra underbara kompisar och den underbara familjen
   Kram från oss till Harald Thea Ida och Görgen ha en fortsat trevlig äventyr resa 🙏🙏🙏🙏🌹🌹🌹

   Gilla

   Svara
   1. familjenmarken Inläggets författare

    Tack Shemsije! Alla har det bra och vi njuter nu av en tropisk strand i Kamerun. I dag har vi badat i vattenfall och åkt kanot på en flod, vädligt vackert! Hoppas ni har det bra där hemma, jag ser på fb att våren har kommit till Skåne. Kram från oss alla. Hälsa alla!!!

    Gilla

 4. Caroline

  Oj här hade man missat att vara in, senast jag var in för att läsa var ju när ni fortfarande var kvar i Europa och mycket verkar ha hänt sedan dess 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s