Dag 111-112 -Lyxig hotellvistelse i Accra

En oerhörd varm och fuktig natt. Flera dagars oklar feber, huvudvärk och muskelsmärtor för mig (negativt malariatest och jag är nu återställd, influensa?). Tråkiga nyheter hemifrån. En arg polis och en galen taxichaufför.

-Jag behöver en hotellvistelse! Jörgen kände inte samma behov men förstod att jag menade allvar och gick in på hotells.com utan att fråga vidare. Han klickade för 1 natt max 500 kr. Nej, nej. Jag tog över tangenterna och ändrade sökningen till 2 nätter, minst 1000 kr/natt. Jörgen var på väg att protestera men jag gav honom en blick och han sa inget. Nej inte continentalfrukost, jag vill ha varm och kall frukostbuffé! Eftersom vi bokade samma dag som vi checkade in fick vi en prisvärd deal. När vi ankom till Accra City Hotell hälsade en portier oss välkomna med ett stort varmt leende. I receptionen tävlade personalen om att bjuda oss på godis, äpplen och juice. Jag hade inte duschat på flera dagar och jag skämdes över mina smutsiga, illaluktande, sandalbeklädda fötter och flåtiga hår. Vi brukar inte ge personalen som bär väskorna någon dricks, men vår packning av duffelbags och plastpåsar var så dammig att han fick 5 Cedi.

Efter en lång varm dusch och en simtur i poolen kände jag mig pånyttfödd. Vi bävade lite inför notan när vi skulle äta buffémiddag på hotellets restaurang, men det visade sig vara helt okay priser och gratis för båda barnen! Jag hoppade av glädje när jag såg sushin på förrättsbordet. Thea började skratta högt när hon såg tårtorna på dessertbordet och bredvid stod Jörgen leende framför ostbrickan (jag tror han hyvlade parmesanost över varenda maträtt). Glädjen var lika stor på frukosten morgonen därpå. Vi vuxna drack bubbel och Harald var helt lyrisk över brödrosten och köttpålägget.

Som vi har njutit av de här två dagarna. Nu är det dags att fortsätta resan österut. Antingen direkt vidare till Togo eller så blir det en tur till vattenfallen i Volta Regionen här i Ghana.

 

18 tankar på “Dag 111-112 -Lyxig hotellvistelse i Accra

 1. Nils-Åke Hansson

  Läste om resan till ambassaden om polisen och taxin som inte hittade. Påminde mig om när jag var på väg att flytta till Helsingborg. Körde över heldragen linje polisen blev skogstokig och jag hade bortom till tåget skulle lämna hyrbilen. Och en annan gång skulle till flyget i Ängelholm från Helsingborg och vinter var det och snö. Första resan för chauffören utan för stan försenad var han och inte van att köra i halkan. MEN vi han till flyget.
  Ni ser så nöjda ut efter all mat. Ha det bra

  Gilla

  Svara
 2. Anonym

  Låter som det var ett riktigt bra beslut att vila upp er på hotellet som ger nya tag och nya krafter. Jag hoppas att ni alla fyra är friska och krya nu och med ny energi när ni rullar vidare till era nästa äventyr.
  Många kramat till er (som alltid).
  Faster Ann

  Gilla

  Svara
 3. Julia

  Gott att se er bland allt från vildmark till lyx. Gillar att ni på samma gång är en så både tight och öppen familj, så som mitt intryck är iaf 🙂 Tack igen för allt ni skriver! Ger både inspiration och tankeställare över ens egna livsval ibland. Kram från Falun.

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Julia! Känns fantastisk kul och en ära att kunna vara inspiratör för andra. Hoppas ni har det fortsatt bra i Falun. Gissar att er provflytt dit innebär att ni går med tankar om vart framtiden ska spenderas. Ska bli spännande och se vart ni hamnar. Kram

   Gilla

   Svara
 4. Anonym

  Kära familjen Marken.
  Idag har jag Lisbeth och Sune hos mig. Lisbeth städar som vanligt varje onsdag. Sune handlar.
  Jag följer med spänning er fantastiska resa via datorn. Jag hoppas att allt går er väl och att ni får det lika spännande i fortsättningen.
  Kramar från farmor och gammalfarmor Inga-Britt

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Kära Gammelfarmor Inga-Britt! Så himla roligt att du följer oss här på bloggen. Vi pratade om dig när vi åt middag idag, barnen diskuterade nämligen vem som kan ha bakat världens största tårta, och efter en stunds fundering enades vi om att det måste såklart vara du! Vi är i Togo nu, det är lite väl varmt men vi har det fortsatt bra. Stor kram från oss alla 4

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s