Dag 103-105 -Elefantpromenad i norra Ghana

mole-national-park

Vid den här poolen med utsikt över elefanterna på savannen spenderar vi dagarna.

Här på hotellområdet har vi spenderat 4 dagar nu. Poolen är fin och utsikten över savannen är enastående. Vi har sett så många elefanter att vi inte ens går och tittar varje gång de kommer förbi längre.

När man går utanför hotellområdet måste man ha med sig en beväpnad guide. Men även inne på området måste man ha koll på barn och tillhörigheter. Vi har haft besök av en vildsvinsfamilj, klåfingriga apor och även en elefant. Tältet packar vi ihop varje dag, vi vågar inte lämna det på campingen (200 m här i från) pga av närgångna babianer (länk) och andra djur.

Ett par promenader/safari varav den bästa var morgonpromenaden kl. 7-9. Vi stod 25 m från elefanterna och betraktade hur de drack och badade. De är STORA! Kolla in Harald som står i ett fotspår.

Precis som i Nikolo-Koba i Senegal så är detta billig safari. Vi tältar för 150 kr/natt, kan laga vår egen mat och betalar 50 kr/timme för privat guidad tur för oss 4. Krokodiler, antiloper, babianer, småapor, fåglar och vildsvin har vi också sett.

 

9 tankar på “Dag 103-105 -Elefantpromenad i norra Ghana

  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ja det är ständigt nya äventyr! 🙂 Har sällan internet nog till annat än att ladda upp inlägg och kolla upp reserelaterad info. Men har lyckats kolla in på Freedomtravel ett par gånger -grattis till nya jobbet!

   Gilla

   Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Elefanterna ger sig bara på människor om de känner sig hotade fick vi lära. Vi tyckte inte det var lönt att sitta vakt, vad skulle man liksom göra om det kom en elefant? (200 meter bort fanns beväpnade vakter som vi förlitade oss på.)

   Gilla

   Svara
 1. Roland Marken

  Bra att ni är krya igen, det är underhållande att få ta del av era upplevelser och bilder.
  Det måste vara spännande (och lite skrämmande) att ha djuren, stora som små så nära inpå er.
  Ser att ni lämnat Sekondi-Takoradi och anlänt till Accra 🚔för nya äventyr.
  Kramar till mästerfotograferna Thea 😊och Harald, 👍du som nästan försvann i elefantavtrycket.
  Farfar Roland

  Gilla

  Svara
 2. familjenmarken Inläggets författare

  Vi har det bra och badar i vågorna. Och leker i sanden. Hur går det med Razze? Är allt som det ska i Karlskrona, är häcken fortfarande fin? Hoppas ni har haft fint väder.
  Soliga kramar från Harald och Thea.

  Gilla

  Svara
 3. Roland Marken

  Ser att ni rör er flitigt längs kusten i Ghana och förstår att det är bra förhållande för sand- och badlekar, och att ni Harald och Thea passar på.
  Razze som snart skulle fylla 14 år har haft ont senaste tiden och vi har i samråd med veterinär fått hjälp att förkorta hans lidande. Vi saknar förstås honom.
  Här i Lyckeby/Karlskrona är det som vanligt. Enligt SMHI är det fortfarande höst. Vi har haft en ovanligt varm vinter i södra Sverige.
  Vi har bokat en resa till Florens i april för att möta ”den riktiga våren” där.
  Stor❤️Kram på er alla.
  Farfar Roland

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej! Oj det är svårt att svara på. Pendjari NP i Benin har nog varit den största upplevelsen så här långt. Vi var 3 bilar som campade tillsammans. På dagarna körde vi runt själva och säg inga andra turister. Vi har precis varit i Etosha NP vilket också var bra men en annan sorts upplevelse. Kommersiellt, massvis med turister, fullbokat på campingarna. Men verkligen vackert och ett fantastiskt djurliv…Vi har ganska stora förväntningar på Moremi Game reserv i Okavango Deltat dit vi ska i slutet på maj.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s