Dag 97-99 Magsjukan slår till i Elfenbenskusten

Att köra ut ur Mali gick lika lätt som att köra in i landet. Vi börjar bli skickliga när det gäller gränspassager. En av oss hänger med barnen och den andra går iväg för att stämpla pass och tullhandlingar. Ofta turas vi om, den ena stämplar ut oss och den andra stämplar in oss. Det tar oftast mellan 1-3 timmar.

bushcamping-elfenbenskusten

Barnens favoritspel är UNO. Harald har blivit riktig skicklig och Thea spelar med öppna kort och är med lite guidning också en värdig motståndare. Här vår första kväll i Elfenbenskusten.

Det har varit tre långa kördagar söderut genom Mali och Elfenbenskusten. Vi försöker att regelbundet pausa och få ut barnen ur bilen, men det är så absurt varmt att de efter få minuter skriker i kör ”vi dör, vi dör, vi vill in i bilen och se film på din dator i mamma, snälla kan vi köra vidare”. Alla har alltså varit nöjda med att befinna sig i bilens a/c mellan kl. 10-17. Vi utnyttjar förmiddagarnas svalka till att sparka fotboll och kvällarna till matlagning, sällskapsspel, teckna och högläsning. Vi har bushcampat på ställen där vi varit i fred, efter 4 sociala kvällar i Bamako var det vad vi behövde.

solnedgangen

Vi tittar på solnedgången varje kväll

Vårt första resmål i Elfenbenskusten är Abengouro. Vi blev inbjudna av Chloe, en fransk kvinna som vi kom i kontakt med på nätet. Hon driver med sina kollegor ett hjälpcenter för barn som varit utsatta för prostutition. Mer om det senare.

I eftermiddags när vi närmade oss Abengouru blev Jörgen tilltagande yr och illamående. När vi satt i skuggan och väntade på att möta Chloe kräktes han första gången. Chloe dök upp och Jörgen hann i princip säga ”hej, kan jag låna toaletten”. Jag hade en trevlig pratstund under en dryg timme medan Jörgen var fast på hennes toalett. Jag tog ett snabbt beslut och bokade ett hotell, Jörgen lyckades kravla sig in i bilen och hålla tätt i båda ändar de fem minuter det tog att köra hit. Han har feber men sover nu sött här bredvid. Han var smart nog att ta med sin husläkare på resan 😉 (men i ärlighetens namn kan jag inte göra annat än vem som helst med sunt förnuft, dvs hålla ett öga på tempen, servera ett par panodil, truga till vätskteintag och hålla barnen sysselsatta på behörigt avstånd från smittan).

Vi har bara bott på hotell två gånger i Afrika, när vi hade besök i Marocko och när vi var desperata efter internet i Dakhla (7 veckor sen sist). Barnen tycker det är kul med ett hotellrum som en omväxling. Men när var dags att lägga sig började de prata om tältet. De projicerade sin osäkerhet över den nya miljön på bilen, ”hur ska Nisse klara sig utan oss i natt?” Vi fick gå ut på parkeringen och säga godnatt till bilen och jag fick försäkra dem 217 gånger om att Nisse klarar sig. I ärlighetens namn tycker jag också det känns märkligt att sova inomhus. Men vi stannar här tills Jörgen är frisk!

portratt-av-jorgen

Hotellrummet blev en ritstuga under kvällen. Här har barnen gjort var sitt porträtt av sin pappa för att han ska bli glad och krya på sig snabbare.

10 tankar på “Dag 97-99 Magsjukan slår till i Elfenbenskusten

  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tak Lene! Jeg blev også smittet ;-( . Börnene er stadigväk raske så vi körer lidt senere i dag, trätte af at ligge i en hotelseng! Vi hr jo a/c i bilen. Mod elefantpark i Ghana! 🙂 Knus

   Gilla

   Svara
 1. Lene

  Øv at du nu også blev syg Ida. Håber at Jørgen så er kommet sig og at I har stoppiller med til køreturen.

  Farmor beder mig spørge, om I har problemer med insekter/utøj?

  Følger jer nysgerrigt på jeres blog. Det lyder til, at I har en dejlig tur selvom I tilbringer meget tid med at bøvle rundt med visum.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ja det var ærgerligt men det var nu ikke så slemt. Vi har det dejligt. Elefanterne i Ghana har været en rigtig god oplevelse. Ja det tager tid med visum, men det viste vi godt i forvejen. Det er jo en slags lang ferie vi er på, men så alligevel ikke fordi der er meget arbejde med at gennemføre turen med visum og alt det daglige. Men vi nyder det. Lidt ligesom at lege ”overlevelse-legen” i Ekesunna men for voksne😉 Knus fra os alle fire. Og hils farmor, jeg har svaret på spørgsmålet på bloggen da der efterhånden er flere der har spurgt!

   Gilla

   Svara
 2. Christer & Ulla-Britt

  God morgon! Såg att ni yrade runt i norra Ghana, vad är nu på gång! Kollade mer på kartan,
  Familjen är ju på safari i The Mole national park, ”game driving” Hoppas ni får se the big five? Glöm inte alla de andra djuren. Njut av ledigheten innan verkligheten tar över på ert Africa äventyr, hårt arbete under angenäma former.
  mvh

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Mole är underbart! Sett många elefanter och på nära håll. Krokodiler, vildsvin, apor och antiloper. Lejon och geparder är sällsynta här så det får bli senare. Norra Benin ska ha västafrikas bästa safari. Och annars får det bli Namibia, Botswana eller Sydafrika. Vi njuter😊

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s