Dag 65-66 Nikolo-Koba och vår första safari

gambiafloden

Båttur på Gambiafloden. Vi såg flodhästar och krokodiler.

Vi körde österut, inställda på att campa i Nationalparken Nikolo-Koba. Tyvärr hade den pågående renovering av “lejoncampen” där vi tänkt bo, dragit ut på tiden och öppningen d. 15 dec skjutits en vecka framåt. Vi blev således stoppade av vakter vid parkens ingång och fick i stället övernatta i byn Dar Salam.

En initial besvikelse vände till något positivt då speciellt Harald men även Thea lekte väldigt bra med barnen i byn. Harald tog fram sin radiostyrda bil och blev kung. Jag fick dessutom tillfällen att öva min franska.

bybarn-jagar-harald

Vi bokade en guidad dagstur i parken dagen därpå tillsammans med Mike och Joe (amerikanarna) vars vägar korsade våra för tredje gången. Hade vi korsat Afrika andra hållet, och redan besökt de stora nationalparkerna i söder och öst där man ofta får se “the big 5”, då hade Nikolo-Koba inte varit så imponerande. Men de mindre och okända parkena har sina fördelar. Det finns inga andra turister och djuren är orädda. Dessutom får man säga att totalt 500 kr för en hel familj med inträde, privat guide, båttur på Gambiafloden inklusive lunch är otroligt billig safari!

Bilder och film får tala för dagen. (och de laddas upp när vi får internet…)

På kvällen åkte vi vidare till grannbyn där vi var bjudna på födelsedagsmiddag. De stora träden bredvid Gambia-floden utgjorde en av de vackraste campingställene hittills.

(Bild)

4 tankar på “Dag 65-66 Nikolo-Koba och vår första safari

 1. Pingback: Dag 103-105 -Elefantpromenad i norra Ghana | Familjen Markens Äventyr

 2. Charlotte Lindblad

  Hej Ida!
  Vad kul att läsa hur ni har det! Jag är åter i tjänst sedan nyår och njuter av att jobba..;) det är semester för mig just nu! Kanske inte kommer att kännas så för dig i höst men man kan alltid hoppas! Njut av resten av resan!

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Charlotte. Vad kul att du är tillbaka på jobbet, tiden har gått snabbt. Ja, kommer ihåg hur härligt det var att ha en föräldrarledig man 🙂 Det blir helt klart en omställning att återvända till jobbet till hösten, men det ska faktiskt bli kul på sitt sätt. Jag njuter till fulla fram till dess!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s