Dag 57-60 -Zebrabar

Vi stannade 5 dagar till på Zebrabar i Senegal (www.zebrabar.net). Det var mycket lek, många nya bekantskaper och god öl. Foton får tala.

Ett större sällskap på 20 personer från ”oasisoverland” invaderade campen under 2 dagar. Under 5 månader reser de tillsammans från London till Kapstaden och sedan norrut till Cairo igen. Det var en blandad grupp avseende nationalitet och ålder och bara enstaka kände varandra sen tidigare (inte bara en resa men ett socialt experiment?). Gänget var väldigt överens om att vi inte kommer lyckas få visum till Ghana men får köra genom Burkina Faso i stället. Två i deras grupp hade fått göra en avstickare med flyg till England från Marocko för att fixa det.

oasisoverlandtruck

En dag åkte vi på dagsutflykt till Saint-Louis, staden som var huvudstad under kolonialtiden.

saint-louise

Saint Louis är känd för sin arkitektur 

Det säljs vattenmelon överallt här. De ligger i högar längs vägarna och kostar 3-5 kr styck. De är stora, goda och passar det varma klimatet. Efter ett dopp i floden gick jag för att hämta en vattenmelon som var vår tilltänkta förmiddagsfika. Melonen, som jag gömt i en plastpåse bakom spisen, var borta och vår granne berättade att en stor apa hade ätit upp den. Vi gick på apjakt i stället för att fika. Sen gick vi en promenad till byn för att köpa en ny melon och så spenderades den dagen.

harald-letar-efter-apan-som-stal-melonen

Vi hittade förresten aldrig apan. Däremot finns det en del andra djur och Harald har ägnat många timmar åt att fotografera djur.

Ett par dagar steg temperaturen rejält till 37-38 grader efter lunch. Barnen var inte vana vid värmen och lekte på som vanligt och tappade verkligen orken. Vi jobbar på att lära dem innebörden av siesta, de är lite motsträviga där.

Pga värmen har vi rullat upp sidorna på tältet. Så i princip sover vi på en stor madrass 2 meter över marken med en pressening som tak och myggnät som väggar. Det är urmysigt 🙂

talt-natten

Vårt sovrum 2 meter upp i luften. Numera utrustat med dubbla myggnät.

5 dagars social, barnslig och lätt alkoholiserad livsstil fick räcka. Vi är ju inte 20 åriga backpackers i Sydostasien längre. Mot Dakar och allvar i form av visumansökan.

27 tankar på “Dag 57-60 -Zebrabar

 1. Maria Zetterdahl

  Så härligt det verkar! Varför är det svårt att få visum till Ghana? Trodde det landet tillhörde de som e mer öppna mot väst än andra.. trevlig resa!

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Det är Ghana, Nigeria och Angola som är svårast. Vad vi har förstått i alla fall. Vet inte varför det är så men om jag får klarhet i varför så ska jag skriva om det. Är ganska intressant! Vi har det första och håller tummarna för de nästa två.

   Gilla

   Svara
 2. Roland Marken

  Det är verkligen trevligt att läsa om era upplevelser och nyfunna vänner, samt ta del av era bilder. Och Harald, fortsätt att fotografera, det har både du och vi alla glädje av även efter resan. Fortsatt lycka till med visums- och gränskontrollsäventyren. God jul på er alla och en stor 🎁Julkram🎁 till er Harald och Thea😊 Farfar

  Gilla

  Svara
 3. FREEDOMtravel

  Det är så spännande att följa era öden och äventyr! När det gäller siesta håller jag helt med era barn, trots ett år i Sydeuropa lyckades jag aldrig förstå det konceptet. Den tiden på dygnet då jag var som piggast och ville göra ärenden, då var allt stängt 😉

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Alltså du får komma hit och hänga med våra ungar lite😉😊 Fast just nu är det 30 grader varmt dygnet runt. (Temperaturen sjunker nog till 25 framåt småtimmarna). Gott nytt år!!!

   Gilla

   Svara
 4. Anonym

  Vi vill önskar er en helt fantastisk och underbar jul. Förhoppningsvis utan snö med tanke på breddgraderna men istället för snöänglar kan man säkert göra sandänglar…Värt att prova?
  Vi ska tänka på er extra mycket kl 15.00 (svensk tid) då vi sitter och titta på Kalle Anka och efter det vi höjer ett glas vin för en gemensam skål för oss alla.
  Må så gott, ni fina familj
  Kramar från Ann farmor/gammalfarmor..

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Ann och gammelfarmor❤️❤️❤️ Har tänkt extra mycket på alla er där hemma också under julen. Hörde från mamma att ni hunnit ses i Karlskrona, så trevligt. Stor kram och hälsa alla

   Gilla

   Svara
 5. Mormor Lene

  Glædelig jul 🎄Thea, Harald, Jörgen og Ida❤️
  Håber I finder en palme 🎄I kan danse rundt om efter julemiddagen.
  Tak for SMS fra paradisstranden i Guinnea Bissau 🎅❤️
  Mange juleknus fra Århus

  Gilla

  Svara
 6. Lorenza Bonelli

  Hej kära vänner! Så härligt att se era bilder, nu undrar jag hur ni firade Jul! Vi skickar en massa kramar och julhälsningar till er! Alberto, Edvard, Ingemar och Lorenza

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tack Lorenza! Vi har firat jul och nyår i Guinea Bissau, ett vackert och trevligt land. Hörde att ni är i Italien, hoppas ni har haft det bra. Massa kramar och god fortsättning! Hälsa dina föräldrar och systrar också.

   Gilla

   Svara
 7. kris

  Hej på er! Martin (Norlander) berättade om det här, roligt att läsa och se bilder. Ni får jättegärna berätta mer när ni är hemma igen. Fortsatt trevlig resa så länge 🙂 /Kristian från MHK

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej, det var ett tag sen. Kul att du läser om vår resa! Jag vill definitivt berätta mer över en middag när vi kommer hem. Bor du fortfarande i Malmö trakten? Kan tänka mig att du också samlat på dig lite historier sen vi snackade sist. Hälsa Martin.

   Gilla

   Svara
   1. kris

    Skoj! Ingrid och jag bor alltjämt i Lund, vi synkar när ni kommit hem och hunnit andas ut lite. Martin sover här ovanför i våningssäng (vi är i Japan), hälsar honom när han vaknat.

    Ha det fortsatt fint på resan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s