Dag 37-39 – Vi drar söderut

I lördags tog vi farväl. Ann och Lene är nu hemma i Sverige igen. För oss var det dags att dra söderut. Vi bunkrade upp med mat på den franska matkedjan ”Carrefour” -kanske sista gången på väldigt länge som vi handlat i en stor mataffär där utbudet påminner om hemma?

Planen när vi lämnade Essaouira var att köra mot Tafarout för att att hyra mountanbikes. Men när vi tog fikapaus efter 2 timmars körning såg omgivningen ut så här:

norr-om-agadir

Sahara möter Atlanten norr om Agadir

Det vackra havet, de roliga sanddynorna och den varma luften gjorde det omöjligt att vika av mot inlandet. Vi fortsatte ytterligare en bit söderut och körde sedan genom sanddynor ut på stranden där vi slog läger för natten. Innan läggdags gick vi på en upptäcksfärd i totalt mörker, hand i hand alla 4 på ett led. Vi trevade upp för en sanddyna medan vi tränade mörkerseendet. Det var stjärnklart men månen syntes inte till. Havet dånade när de stora vågorna slog mot land. Jag tyckte det var mäktigt att stå där tillsammans, ingen som såg oss eller visste var vi befann oss. Jörgen skrattade lite ”ja bortsett från ett par hundra personer som med hjälp av trackern kan se exakt var vi befinner oss hela tiden”. Ja just det … 🙂 För er som missat länken så kolla in den här. Lösenord: Afrika2016/17

På morgonen fick vi oväntat besök mitt i frukosten. Av Samir på 2 år.

familjen-pa-dromedar

Dromedaren Samir

Hittills har vi haft ett par hållpunkter på vår resa: färjorna från Trelleborg och Genua och vår semester i Marrakech och Essaouira med Lene och Ann. Vår nästa hållpunkt är först när Harald börjar förste klass i Malmö augusti 2017.  Just detta, att inte ha några fasta tider, att vi kan ändra oss och stanna vid havet för att vi känner för det och att vakna med oväntat besök av en dromedar, det känns obeskrivligt härligt! Vi har nu över 8 månader framför oss där vi ska ta dagen som den kommer.

Vi var väldigt sugna på mountanbikes, så vi fortsatte dagen därpå mot Tafarout,  en liten stad i bergen. Det blev två fina dagar!

puntainbike-tafaroute

Planen är att köra mot Atlanten i morgon bitti. Vi är alla 4 sugna på mer öken och buschcamping så vi stannar nog i Marocko och Västsahara 10-14 dagar till. Mauretanien kör vi förmodligen igenom på 2 dagar och sen ser vi fram emot att se vad Senegal har att bjuda på. Kanske stannar vi där och firar jul, eller så fortsätter vi innan dess. Vi får helt enkelt se vad vi känner för 😉

Hittills har vi kunnat uppdatera bloggen ofta (visserligen med några dagars fördröjning). Vi kommer fortsätta skriva och fotografera eftersom vi tycker det är kul, men kanske blir det lite glesare mellan uppdateringarna pga långt mellan uppkopplingarna, vi gillar att hänga i bushen.

Så om ni tröttnar på att bara kolla in vår tracker vill jag passa på att tipsa om några andra trevliga resebloggar som vi följer. Först ut är S/Y Mary. Missade ni att följa familjens världsomsegling finns det ett stort arkiv av härlig läsning att förgylla vintermörkret med. En annan familj som i skrivande stund backpackar jorden runt är familjen Thunberg, mamma Ida skriver otroligt bra om deras stora äventyr och sönerna Milo och Jack gör film. På bloggen Freedomtravel skriver Helena och Peter om allt möjligt, men fokus ligger på camping, resor och äventyr och de har bl.a. bilat runt Europa i sin husbil i ett helt år 2014/15. För dem som är intresserade av mer Afrika så kolla in På vift där Cathinka nyligen gjort en roadtrip i Namibia eller Evelina på Earthwanderess som just nu är i Tanzania. För lite mer ovanliga resmål så läs vad Johnny skriver om bl.a. Kirgiztan, Azerbdjan och  Algeriet! På reseportalen Ett annat liv kan man läsa spännande berättelser från olika reseskribenter. För de som gillar poddar så driver Annika från Resfredag och Lisa från Livet från den ljusa sidan tillsammans attresapodden. Kolla också in Svenska resebloggares hemsida där det finns en lång lista på spännande bloggar.

Jag måste bara avsluta med att skriva det igen… Nu väntar 8 månaders äventyr där vi ska ta dagen som den kommer 🙂

ida-vid-atlanten

8 månader!!! 🙂

23 tankar på “Dag 37-39 – Vi drar söderut

  1. Hanne

    Så utroligt spændende at følge jer 😄 Du/i skriver så inspirerende at jeg næsten føler at jeg er der med jer. Jeg håber jeres tur gennem sanddyner bliver sjov med mange positive oplevelser. Fortsat god tur /Hanne

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s