Dag 33-36 – Essaouira och vårt första Matlag

essaouria

Vi körde vidare till Essaouira, Lene och Ann med bussen och vi andra med bilen. Här har vi hyrt en stor lägenhet tillsammans i gamla staden i 4 nätter. Lägenheten ligger precis vid havet och man kan sitta i de fina skrymslen och vrår och lyssna på havet som stormar utanför.

Essauoira är en mysig fiskestad med lugnt tempo. Vi har slappat på stranden och på takterassen, killarna hyrde fyrhjuling, vi har promenerat i de mysiga gränderna och kollat in kanonerna på stadsmuren.

Jörgen och jag gav oss själva en utmaning, att vi ska arrangera ett matlag (dvs bjuda någon på en god middag) i varje land där vi spenderar minst 10 dagar. Det har gått lite sådär. Vi har försökt bjuda en fårhede och några Italienska turister på mat, utan att få napp. I ärlighetens namn har vi inte hunnit bli lappsjuka, vi har haft ganska fullt upp med oss själva och att komma in i vår nya livsstil.

Vi tog en enkel väg och frågade Ann och Lene om vi fick laga middag till dem, och självklart sa de ja. På fiskemarknaden köpte vi nyfångade räkor. Tillsammans med andra lokala råvaror som avokado, citroner och baguetter blev de en fin förrätt som vi intog på takterassen.

Sen serverade vi ryggbiff med rotfrukter i lägenheten. Morötter och potatis förknippar jag mycket med det skandinaviska köket, men det äts mycket här i Marocko och ingår bl.a. i nationalrätten tajine.

Vi beundrade solnedgång tillsammans för sista gången.

4 tankar på “Dag 33-36 – Essaouira och vårt första Matlag

  1. FREEDOMtravel

    Trevligt att ni fått till ert första matlag 🙂 Potatis kan man ju få lite här och där, men i många länder känns det mer som att man uppfattar potatisen som vilken grönsak som helst, och inte som middagens bas, som det kan kännas här i Sverige …

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s