Dag 19 – Tvättmaskinen

Det var smickrande att se blogg-statisiken för oktober månad, ett par tusen olika personer har kikat in här den gångna månaden och ni är många som troget följer oss. Tack för detta intresse och alla hejarop! Det inspirerar verkligen till fortsatta uppdateringar.

Det har blivit en del uppmärksamhet i media i samband med vår avresa och vi har därför gjort en ny flik för detta på bloggen. Senast ut var expressen. Vi filmar offroadkörning med en GoPro Hero kamera åt BFGoodrich och ni kommer att kunna ta del av materialet på deras hemsida så småningom. Vi ska flagga för det när det kommer ut, men kika gärna in på deras facebooksida där vi finns redan nu. Vi har intervjuats av Radio P4 Blekinge ett par gånger och planen är att vi kommer höras där under resans gång. (Om vi har tillräckligt bra täckning för att det ska gå att genomföra intervjuer)

Jörgen har skrivit ganska detaljerat om bilen och utrustningen. Men jag tänkte ändå att jag ska beskriva delar av vårt mobila hem lite närmare. Först ut vill jag presentera vår tvättmaskin. Jag vet inte hur gammal den är, men minst 20 år för jag minns den från barndomen. Den var nämligen vår tvättmaskin på vår segelbåt under min uppväxt och vi fick den av min mamma i somras.

Så här funkar den:

 • Ladda den med smutstvätt, lite flytande tvättmedel och vatten (helst ljummet).
 • Placera den bak i bilen (förr i tiden i båtens akterskuff)
 • Kör! Gärna på skumpiga vägar, (eller segla, gärna i hård sjö)
 • Efter ett par timmar är det klart.
 • Skölj kläderna för hand och häng upp dem.

Tvättlina.jpg

Vi laddar tvättmaskinen ca varanan dag. Här i Marocko bor vi på campingar där det finns rent vatten att skölja i och luften är torr så tvätten torkar snabbt. Vi får väl se om det funkar lika bra längre fram…

Tvättmaskinen funkar sådär när det gäller fläckar, men kroppslukt eradikerar den perfekt! När det gäller fläckarna så är det bäst att ta dem för hand när de uppstår efter lek och måltid. Utöver det handlar det nog om att sänka sin tröskel för hur ren man måste vara. Lite smuts skadar väl inte?

ida-i-todra-gorge

Idag besökte vi Todra Gorge, det märks på klimatet att vi närmar oss Sahara!

10 tankar på “Dag 19 – Tvättmaskinen

 1. Mormor Lene

  Hvor sjovt at I kan bruge S/Y Delfin’s gamle ”vaskemaskine” Ida. Så var der jo en mening med at gemme den et par år 😃

  Gilla

  Svara
 2. Marie

  Underbart att se att det fungerar i praktiken. Johanna tycker att det ser toppen ut att hänga tvätt mellan palmerna och att vi borde ha någon liknande anordning! Ha det fortsatt gott! Kram

  Gilla

  Svara
 3. Mia Zetterdahl fd Anderson

  Vilken underbar tvättmaskin och tillämpning! Väldigt kul att följa er resa och läsa om era äventyr och reflektioner. Ha en fortsatt bra resa i värmen medan vi här hemma möter vinterns kyla o snö o slask 🙂

  Gilla

  Svara
   1. Anonym

    Förstår att ni njuter lite extra av att vara i värmen nu. Blev att jag skicka två lika inlägg. Blev knas helt enkelt 🙂

    Ha de så bra!

    Gilla

   2. familjenmarken Inläggets författare

    Ja det gör inget. (Kommentarerna syns inte alltid med en gång och ser därför ut som de inte kommit iväg). Tack igen. Du och familjen får också ha det så bra. Kram

    Gilla

 4. Maria Zetterdahl fd Anderson

  ilken underbar tvättmaskin och tillämpning! Väldigt kul att följa er resa och läsa om era äventyr och reflektioner. Ha en fortsatt bra resa i värmen medan vi här hemma möter vinterns kyla o snö o slask🙂

  Gilla

  Svara
 5. Pingback: Dag 100 -Vatten, toaletter, småkryp och bankomater. | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s