Dag 16 – Off road och poolhäng

Hittills har vi kört längs större vägar. Nu har vi börjat upptäcka Marocko utanför vägarna.

Igår tipsade några franskmän på campingen om en offroad pist ”Cirque de Jaffar”. Vi begav oss iväg. WOW!!!

Jag var så uppslukad av Atlasbergens skönhet att själva körningen blev sekundär. Jörgen och Harald var däremot helt adrenalinstinna av själva terrängutmaningen.

jorgen-kollar-dacktrycken

Här sänker Jörgen däckstrycket från 3,4 till 2,7 bak och från 2,8 till 2,2 fram. I själva pisten sänktes det ytterligare till 1,9 och 1,4.

Thea var på urdåligt humör och ville varken kolla på utsikt eller ta del av körningen.

Vi nådde en stenig brant som mynnade ut i en flodbädd och blev osäkra på om vi skulle ta oss upp igen. Vi bestämde oss för att vända.

cirquejaffar

Här är början på branten där vi vände dag 1. Flodbädden där killarna körde dag två syns långt ner. 

Jörgen och Harald kunde inte släppa tanken på den där branten som bara skulle övervinnas. De hittade pisten med koordinater i en av våra offroadböcker. De bestämde sig för att ta bakvägen, via en flodbädd, på så sätt skulle de kunna ta sig hem igen även om de inte tog sig upp. Men de klarade utmaningen! Harald berättade med stor entusiasm och glädje historien om hur de tog sig upp ”först bara gled vi på ena bakdäcket men pappa lade i diffspärren och med full gas gick det!”

Under tiden hängde Thea och jag vid campingpoolen. Vi ritade, läste 6 böcker, byggde en tårta av stenar och hade en urmysig förmiddag för oss själva.

img_3481-0

Poolhäng i Midelt!

I morgon är det dags att fortsätta söderut och det blir via småvägar tvärs över Atlasbergen.

13 tankar på “Dag 16 – Off road och poolhäng

 1. Rikke

  Hvor er det dejligt at følge jer! Lyder som om I alle 4 er rigtig gode til at være i nuet og inddrage børnene på deres niveau!
  Fortsat god tur 😉

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Tak Rikke! At leve i nuet er jo et kunststykke som vi över os i, der hjemme er vi nok ikke så gode til det. Det er nemmere når man har mere tid til hinanden og ikke har så mange ting (hus, have, arbejde) der konsumerer en masse tid 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Christer & Ulla-Britt

  Hej!
  Nya försök!
  Vi gjorde motsvarande resa för 11år sedan och det var en fantastik resa utan några större problem.
  Se http://www.cub-adventure.se
  Ni har er resa framför er – lycka till.
  Några enkla tips:
  Kör aldrig — aldrig i mörker, det kan finnas ”pot-hole” större än er bil, det finns folk och fä på och längs vägarna och det är totalt svart!
  Detta har ni säkert koll på ”Travel warnings ” från US gov och UK gov den sistnämnda är nog bäst för oss, svenskar som EU medborgare.
  Ni kan också kolla http://www.traveller-tracks.com för resetips kan var föråldrade tips, men alla tips är av godo. Det är tid att kolla regntiderna i söder, det kan regna mer en 5 meter/år och då kommer man inte fram, det blir oframkomligt.
  Ha de bra!
  Christer & Ulla-Britt

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Hej Christer och Ulla-Britt! tack för er kommentar och att ni delar med er. Jag hittade faktiskt er blogg i våras och försökte maila er just ang. tips om vår kommande resa söderut. (utan större framgång). Men har läst ganska mycket på er blogg! Härligt att höra att ni inte hade några större problem. Än så länge är det ju semester och en tillvänjning till den nya livsstil att bo simpelt och att hela tiden vara tillsammans som familj, men när vi lämnar Marocko blir det mer äventyr. Har ni några tips om att hitta campingplatser/ställplatser i Västafrika? (både riktiga och buschcamping). /ida

   Gilla

   Svara
 3. Anonym

  Häftigt med offroad för Harald och Jörgen😊
  Skönt med pool-häng för Ida och Thea🤗
  Då fick vi också chansen att prata i telefon😍

  Gilla

  Svara
 4. Camilla

  Alltså vilken resa ni gör! Så kul att läsa och följer er med spänning. Bloggens innehåll skrivs med en häftig inlevelse, och det känns som om man är med er på resan. Ser framemot nästa inlägg! Ha det bäst !

  Gilla

  Svara
 5. Ola

  Set riktigt häftigt ut! Kan tänka mig att Jörgen hade ett stort leende på läpparna under hela tiden han fick testa bilen på riktigt 🙂
  Vi följer er hela tiden här på bloggen och E o T tycker det är jätteroligt att kolla på alla bilder.

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Det är häftigt! Nu har de fått prova på riktig ökenkörning också. Kul att ni följer oss. Har sett bilder från ert höstlov på fb, ser också riktigt härligt ut. Kram!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s