Dag 15 -GPS, kartor och en vacker resa till Midfel.

Landskapen vi kör igenom är makalösa! Från Olivodlingar och citrusplanteringar till foten av Atlasbergen där vi befinner oss nu. Så här såg det ut där vi lagade lunch idag.

GPS´en. Vi hade problem med vår GPS de första dagarna, de koordinater vi hade till campingplatser stämde inte. Vi var övertygade om att våra koordinater stämde och försökte därför diagnostisera GPS´en. Det visade sig vara en inställning, det finns nämligen väldigt många sätt att skriva koordinater på och vi hade valt fel version.

Campingplatser i Marocko. Hemifrån köpte vi med oss Michelins guide över campingplatser i Marocko. 285 olika platser är markerade med namn och koordinat. Förrutom vilken sorts plats det rör sig om (camping, ställplats osv) finns ingen ytterligare information om pris och fasciliteter.

marockokarta

De campingar vi har besökt hittills har kostat ca 80-100 per natt för fyra personer + bil och tält. Då får vi tillgång till dusch, toalett, rinnande vatten att diska i, personal med info om omgivningen och bilen är bevakad när vi gör utflykter. Dessutom träffar vi andra som kommer söderifrån och har information om bra campingar och fina vägar osv.

Hur det blir efter Marocko får vi se. Vi har en app som heter ”iOverland” där campingar, parkeringar och tips på ställen för fricamping är märkta. Det är ganska vanligt att man kan slå upp sitt tält på parkeringar/trädgårdar vid hotell och så betala en liten slant för att få låna faciliteter. Är det någon som har tips på kartor/hemsidor/specifika campingar/andra kontakter så välkomnas de varmt.

6 tankar på “Dag 15 -GPS, kartor och en vacker resa till Midfel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s