Dag 5 -Alperna

Det blev dags för en heldag i bilen för att att få några mil på mätaren. Med start i Tjeckien körde vi genom södra Tyskland, Österrike, Lichtenstein och Schweiz där vi slog läger för natten.

Äntligen blev det dags att sova i taktältet. Som vi har längtat!

Det var mörkt när vi körde av motorvägen i Schweiz men vi hittade snabbt en tältplats, i dess lägen kommer erfarenheten från förra sommaren kommer väl till pass. Att slå upp tältet i totalt mörker gör det extra spännande att vakna upp…

 

Den lilla skogsstigen gjorde oss inte besvikna. Till ljudet av en porlande fors (och motorvägen 100 höjdmeter längre upp på bergssidan) åt vi stekt ägg, bacon och varm choklad i den vackra höstskogen och gick sen på upptäcksfärd.

Vi fortsatte mot Milano. Alperna i höstskrud var makalöst! Vägarna genom Splugapasset (2000+ m.ö.h.) var rolig körning. Vi hade kunnat ta motorvägen och kommit fram på 2 h, men då hade vi missat serpentinvägarna, snön och en dag i alpluften.

Jag spanade efter George Clooney när vi lunchade vid Comosjön (han ska visst ha sommarstuga där?) men han blev nog bortskrämd av vår matos: vi stekte blodkorv med rårörda lingon och morötter. Theas favoriträtt som vi tagit med från Malmö enligt hennes önskemål.

jorgen-lunchar-comosjon

Nu är vi strax framme i Milano. Vi ska besöka Piero och Mirella som vi kommit i kontakt med på nätet pga vårt gemensamma intresse overlanding. De ska köra ungefär samma rutt genom Afrika som oss, med start i december och de har bjudit in oss hem till sig. Vi har aldrig träffats och vi vet inte speciellt mycket om dem förutom att de är nyblivna pensionärer. Det känns lite nervöst, men nu följer vi GPSen och håller tummarna att de är trevliga, kan engelska och har överseende med att vi inte duschat sen Prag.

12 tankar på “Dag 5 -Alperna

 1. Julia Tagevi

  Vilken fin start! Och vilka minnen och känslor det sätter igång vid åsynen av campinglivets höstversion med underställ och det där med att äta dagens alla mål på campingporslin på ständigt nya campingbord iklädd varma kläder…så härligt, men samtidigt: hu för att tappa den där tallriken med de enda köttbullarna ner på marken via skalkläderna som får snygga fettfläckar 😉
  Nå väl, i denna familj finns en till liten tjej som mer än gärna hade sett att det dukades fram blodpudding. Snart dags för fyraårskalas – kanske vore nåt att ha med det på kalasmenyn? 🙂

  Tack för trevlig läsning dag för dag. Lycka till med nästa dygn! Ha så kul!

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ja det har varit en fin start med oerhört harmoniska barn. Just nu idylliskt campingliv. Vi får väl se om några veckor när den röda sanden letat sig in i alla vrår, alla kläder är smutsiga och det varken finns blodpudding eller havrepuffar kvar😉 Härligt med stundande 4-års kalas! Kram

   Gilla

   Svara
 2. Yngve De Bourg

  Hej, vilket spännande äventyr ni får uppleva! Sprakande höstfärger och mode noblessen i Milano, nåja vet inte om skalkläder räknas där 🙂
  Nyligen köpte jag en liten sportbil och har hunnit några små vändor i östra Blekinge, kul med perspektiv!
  Önskar er en fantastisk resa!
  YD

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. FREEDOMtravel

  Åh, det är så roligt att följa er resa! Det blir säkert ett bra möte! Ni har ju ett gemensamt intresse! Jag tycker man möter så mycket fantastiska människor när man reser 🙂 Önskar fortsatt fin resa!

  Gilla

  Svara
 4. JoY

  Det gjorde ni rätt i att köra upp över passet och njuta bergsluft, det är vad vi också alltid gör. Tyvärr kan vi inte köra över Splugen, bilen är visst för stor för vägen eller italienska vägen för smal
  Önskar er fortsatt spännande resa som vi följer.

  Gilla

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Jag håller med, passet var fint och det var kul att köra branta serpentinvägar på ettan och tvåans växel. Vi såg varningen omkring max-vikt (3.5t tror jag) och förbud mot släp. Sen mötte vi både lastbilar och husvagnar, så det går om man är lite anarkistiskt lagd;-) Kul att du delar med dig av dina erfarenheter!
   /Jörgen

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s