Dag 4 -Prag

Vi är i Prag! En stad vi båda är förtjusta i och som vi gärna återvänder till när vi får chansen.prag

Min första utlandsresa utan mina föräldrar var en klassresa till Tjeckien i mellanstadiet. Jörgen och min första resa tillsammans var också hit, för att hälsa på Fredrik och Esther och fira nyår 07/08. Och vilken nyårsafton det var! Fyrverkerier över Karlsbron vid tolvslaget och efterföljande pub-runda som jag fortfarande klassar som mitt livs roligaste. Jag har varit här med föräldrar på höstlov och Jörgen har passerat när han handlat bilar i södra Tyskland. Många fina minnen!

Sist vi var här tillsammans var 2012 när Fredrik och Esther gifte sig. Bröllopsfesten hölls på en uteservering vid slottet. Det var en vacker helg men lite tungt att tänka tillbaka på, eftersom Fredrik inte finns längre. Vi saknar honom. Vi ville ju ha revansh i Settlers, han vann sist vi spelade.

brudbukett

Bröllop 2012. Jag fångade brudbuketten som Esther kastade.

Det var barnens första besök i Prag. Vi drog med dem till Karlsbron och gamla staden. Självklart skulle de se klockspelet när klockan slog hel timme. Haralds reaktion var talande “Har vi gått så här långt bara för det här?”. Jag blir full i skratt varje gång klockspelet är över och man hör den kollektiva sucken av besvikelse från den stora publiken som har förberett sig med filmkameror och selfiesticks. På tal om att gå så har barnen imponerat idag, vi har promenerat långt och de har inte gnällt. Ett tips till barnfamiljer som åker hit är att det finns en fin och välhållen lekplats i ”Vrchlického sade”, en park strax sydost om gamla stan.

Vi glömde Theas mössa och vantar i Malmö. Jag kände ju på mig att det var något när Per Dahlberg från P4 frågade i fredags (lyssna på intervjun här: tid 2h7 min in i eftermiddagsprogrammet). Vi gick därför på mössjakt idag. Jag försökte förgäves styra in Thea på mössor i blått eller med superhjälte motiv. Men nej, det ska vara rosa eller lila. Vad ska man göra… söt är den i alla fall, den stickade mössan med en rosa fjäril på som hon valde.

Honugsglaserad anka, kål och dumplings ser lite grått ut på bild, men det är så gott! Tjeckerna kan mat. Och öl. 12 kr för ett krus.

Resans första 4 dagar har vi kört ca 70 mil. Vi sover på hotell här i Prag en natt till. I morgon ska vi försöka tillryggalägga några kilometer, Alperna är planen. I vilket av alpländerna ska vi fundera på nu. Dags att ta fram kartan!

9 tankar på “Dag 4 -Prag

  1. familjenmarken Inläggets författare

   Ja det var ett äventyr!! Tittade på gamla foton därifrån, så små vi var. Och ändå så stora som gick runt på egen hand i Prag. Kollade faktiskt upp byn Hostomice och funderade på att köra dit. En annan gång kanske.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s