Dag 2 och 3 -Weekend i Berlin

Resan mjukstartades med en helg i Berlin hos Anna och Björn.

anna-och-jorgen

Jörgen diskuterar energipolitik med Anna (som han pluggade ihop med i Hongkong)

Helgen bjöd på mycket hemmamys, dinosaurier på naturhistoriska museet och kanalrundfart.

 

Barnen har haft en del funderingar hur man leker med barn som inte pratar danska eller svenska. Som väntat var rädslan obefogad och de hade skoj med tysktalande Jacob och Greta. “Man kan prata teckenspråk” säger Harald. “Det finns ett lekspråk som alla barn kan” säger Thea. Klart det underlättade att kompisarna hade ett lekrum fullt med Ninjago-lego och Frost-prylar.

Familjen bor i en imponerande etagelägenhet. Jag måste visa några foton på deras vackra och multifunktionella soffa.

Nu rullar vi söderut mot Prag! Bilen går bra, temperaturen stiger successivt och alla är glada. Det ända som krånglar är vårt wifi i bilen. Ni får ha lite koll på tid och datum på inläggen, de kommer ibland flera timmar (dagar) senare än de skrivs.

7 tankar på “Dag 2 och 3 -Weekend i Berlin

  1. Per-Ove Lindeman

    Förbered barnen på att de afrikanska barnen kommer att stryka dem i håret. Vi har bott i fyra länder i Afrika och hade med små barn. Jag arbetade mycket med bönder och ibland var mina barn med i byarna. Alla skulle stryka dem i håret.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s