Dag 1 -avfärden

Resan har börjat!!! Kl 5.30 i morse kramade vi mormor-Lene hejdå i Malmö och körde mot färjan i Trelleborg.

hejda-skane

Hejdå Skåne! Vi ses nästa år.

Det har varit en intensivt vecka. Mycket praktiskt och många hejdå. Avskeden har inte varit sorgliga. Vi känner oss snarare upplyfta och priviligierade som har så många fina, roliga, smarta och varma människor omkring oss att komma tillbaka till. Personal och barn på både skola och förskola ordnade så fint för Harald och Thea och de fick säga hejdå till alla. Tusen tack!

Saknaden kommer helt säkert att infinna sig. Men först när vi varit borta ett tag.

Så hur känns det att vara på väg? 

Just nu känns det lite tomt. Jag brukar få en tomhetskänsla när jag uppnått något jag strävat efter och kämpat för länge. T.ex. en stor tenta. Vi har jobbat varenda vakna lediga timme i ett halvår för att få allting klart. Nu är det klart och vi är iväg. Förberedelserna är över. Men detta är ju inget slut, det är ju nu det egentligen börjar. Antiklimax! Det kommer nog att dröja ett par dagar innan jag varvat ner och den där riktigt härliga känslan infinner sig. Något annat som dominerar just nu är tröttheten. När vi gick ombord på färjan gick jag och satte mig i en stol och bara somnade. Rakt upp och ner sov jag som en stock medan Jörgen och barnen utforskade båten.

Bloggen

Det är kul att så många följer resebloggen! Vi är glada för era kommentarer, heja-rop och frågor. Hur ofta vi får tid, lust och wifi till att uppdatera återstår att se. Vår ambition är att berätta om resan ur alla aspekter. Inte bara med ett rosa-glittrande-Facebook-skimmer där allt hela tiden är fantastisk. Det kommer vara dåliga dagar och jobbiga upplevelser och de är en del av resan. (Med det sagt så kommer jag välja de foton där vi ser snyggast ut och lägga på ett filter då och då för att verkligen förmedla den där vackra solnedgången;-)).

Det har blivit en del intervjuer de senaste dagarna. Håll utkik efter oss i Kvällsposten (motordelen på lördagar tror jag). Och i eftermiddag (vid 17-snåret) hörs vi i radio P4 Blekinge.

Om 1 timme är vi i Berlin hos familjen Wallbrecht där vi ska spendera helgen.

Resan har börjat – vi är på väg!!!!!

24 tankar på “Dag 1 -avfärden

 1. Emelie Oredsson

  Va härligt att se att ni är på väg. Theo undrar om ni är i Afrika snart han är mest intresserad av vilka djur ni ser på resan. Elly är uppfylld av Haralds fina hejdå i skolan.
  Njut!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. familjenmarken Inläggets författare

   Det blev verkligen ett fint hejdå med klassen. Du får hälsa Theo att vi anländer till Afrika om 10 dagar och att uppdateringar om djur definitivt kommer. Marocko borde bjuda på åtminstone kameler. Kram till hela familjen

   Gilla

   Svara
 2. Annika Sonander

  Underbart! Lycka till nu och håll oss uppdaterade. Hade jag vetat att ni skulle resa från Trelleborg hade jag vinkat från lasarettet 😃

  Gilla

  Svara
 3. FREEDOMtravel

  Åh, detta ska bli sååå spännande att följa! Önskar en fin och intressant resa! Känner igen den där antiklimax-känslan. Så var det när vi gav oss iväg runt Europa också…

  Gilla

  Svara
 4. Ernie

  Hej!
  Läste om er och resan idag i Kvällsposten ska bli oerhört spännande att få följa med er via bloggen, vilka människor planerar och genomför en sådan resa !
  Jag är redan nu oerhört imponerad av ert driv, själv behöver jag gå 5-6 gånger på toa innan jag ska åka charter bara så att ni förstår skillnaden.
  LYCKA TILL!

  Ernie

  Gilla

  Svara
 5. Charlotte och Mikael

  Ska bli kul att följa er resa här på bloggen! Måste vara skönt att ha kommit iväg nu, även om det kanske tar lite tid att ”landa” nu efter alla förberedelser, Lycka till!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s