Exakt avresedatum och ett par hållpunkter på vägen

Vi har köpt färjebiljetter och har därmed fastlagt resrutten för resans första del. Vi har övergett originalplanen (att köra via västra Tyskland, Frankrike och Spanien och ta båten från Gibraltar). Vi tar i stället färja från norra Italien och halverar på så sätt körsträckan genom Europa (från ca 3300 km till 1500 km). Så här ser planen ut: 

# D. 14 oktober lämnar vi Malmö för att åka färja från Trelleborg till Rostock. Vi inleder med att spendera helgen i Berlin med kompisar. Vi ska också besöka några nyfunna vänner i Milano. Där ska vi även byta däck från all-terrain till mud-terrain.

# D. 22 oktober avgår nästa färja, från Genua i norra Italien. Under 2 dygn korsar vi Medelhavet innan vi lägger till i Tangier Marocko på kvällen d. 24 oktober.

# D. 12 november tar vi semester från semestern 🙂 Vi ska träffa Jörgens faster Ann och min mamma Lene på flygplatsen i Marrakech. Det blir först 3 nätter på hotell i Marrakech och därefter kör vi alla 6 till fiskebyn Essaouira där vi har hyrt en mysig lägenhet vid havet i 4 nätter.

När vi har vinkat av Lene och Ann drar vi förmodligen söderut. Det är flera som har flaggat för att de gärna vill hälsa på oss men vi kan inte säga vart vi kommer befinna oss när och vi får hålla det öppet.

Lene och Ann

Lene och Ann

8 tankar på “Exakt avresedatum och ett par hållpunkter på vägen

  1. familjenmarken Inläggets författare

   Nej det är flera saker som spelar in. Idéen att åka via Italien började med att vi blev inbjudan till ett par i Milano. De ska också köra till Sydafrika via den västra rutten i vinter och kanske kommer vi försöka köra vissa sträckor ihop. De tipsade om båtarna från Genua och Livorno (vi visste faktiskt inte ens om att där fanns en färjerutt). Vi räknade på kostnaden och det är ingen skillnad i pris. Diesel och vägtullar för 1800 km kostar ju en slant t.ex! Det finns tusen saker vi gärna vill uppleva i Europa, men vi tänker att det kan vi lättare göra på sommarloven framöver. Däremot västra och södra Afrika kommer vi förmodligen aldrig köra igen och därför ser vi mest Europa som en transportsträcka den här gången.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s