Small Ekombe i Kamerun

Vi planerar att besöka byn Small Ekombe i Kamerun på väg ner genom Afrika. Jörgens kusin, Elise, är nämligen gift med Fabrice som kommer därifrån. I somras hälsade vi på dem och sonen Amalius i Göteborg. Det bjöds på god Afrikansk mat och vi fick se foton och filmer från Kamerun. Kartboken kom fram och de pekade ut sevärdheter i området vi inte får missa. Elise och Fabrice har köpt en bit mark i Small Ekombe och vi är välkomna att parkera bilen och slå upp vår tält där. De har dessutom vänner som gärna visar oss runt.

2012 bildade Elise och Fabrice en ideell föreningen för att stödja föräldralösa barn i Small Ekombe. Just nu rör det sig om 25 barn i åldersspannet 0-16 år där föreningens målsättning är att ge dem ökad trygghet och framtidstro. De hjälper till med akuta medicinska behov i första hand men pengarna räcker också till skolavgifter och mycket annat. Föreningen är liten men den har gjort stor skillnad för de här barnen och har förmodligen räddat livet på minst ett av dem genom att ombesörja akut sjukvård.

Vi kommer uppdatera mer om föreningens arbete när vi är på plats och får träffa barnen i Small Ekombe. Tills dess, kolla gärna in föreningen på Facebook här.

Vår resrutt är fortsatt flexibel, men att ha några små hållpunkter på vägen känns kul, även om vi inte kan säga när vi når dit. Att dessutom bli inbjuden av ”släkt” på detta sätt och få personliga tips är verkligen värdefullt för oss!

 

Jörgen och Fabrice

Jörgen och Fabrice

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s