Premiär på svensk campingplats

I helgen övernattade vi för första gången på en svensk campingplats, Dragsö i Karlskrona. Dragsö camping

Natursköna Dragsö

Hela familjen har vant oss vid ”bushcamping” och vi trevade oss fram i början för att lära oss rådande reglerna när vi plötsligt vistades bland folk. Vi fick snabbt hindra barnen när de gick och kissade bakom närmsta träd (2 meter från grannhusbilen). Vi tog med oss toapapper och tvål vid första toalettbesök (såsom man fick göra i Frankrike) men båda delarna fanns -trevligt! Tänderna brukar vi borsta (och spotta) och disken diskas (och diskvattnet hällas ut) i närheten av bilen. Vi insåg snabbt att ingen annan gjorde så, de gick till de gemensamma servicehusen. Vi lär oss.

Det var fascinerade att se hur en del långliggare hade trädgårdar med sig. Undrar om det är för mysfaktorn/hemmakänslan eller för att ringa in sitt territorium de ställer ut rabattlådor? Gisses vad stora husbilar det finns! Och så mycket prylar de rymmer. Barnen tittade avundsjuk på familjen mitt emot, som hivade fram fiskespön, en full uppsättning med 6 cyklar, ihopvikbara fotbollsmål mm. Vi förundrades en del över alla paraboler och de som satt och tittade på platt-TV i förtälten i stället för att njuta av den bedårande naturen.

Vi kommer nog inte bli långliggare på en camping i första taget. Med det sagt så ser vi fram emot att besöka fler campingplatser framöver, både i Sverige och på vår färd till Sydafrika. För barnens del är det härligt med det sociala utbyte det ger med de andra barn och tillgång till lekplats och andra aktiviteter. Klart det är praktiskt med rinnande vatten, närbutik och Wifi!

Fler inlägg om Dragsö och Karlskrona kommer snart.

Harald njuter av utsikten

Harald njuter av utsikten

 

 

2 tankar på “Premiär på svensk campingplats

  1. Pingback: Dragsö Camping | Familjen Markens Äventyr

  2. Pingback: Sommarstaden Karlskrona: 10 saker att göra för barn och vuxna | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s