Låt inte det perfekta stå i vägen för det som är tillräckligt bra!

Senaste veckorna har vi känt oss stressade. Vi har haft ett par bakslag. Bilens extra dieseltank som skulle varit på väg från Australien, har inte blivit beställd som den skulle. Leveranstiden är 3-4 månader och det finns inte tid att göra om beställningen.

Tuberkulosvaccin som barnen och Jörgen borde få innan avresa är fortfarande slut överallt. Vi måste verkligen ta tag i att hyra ut huset och packsystemet i bilen ska optimeras men måste då byggas om från början. Det finns också mycket vardagligt att sköta när man har villa, trädgård och barn och plötsligt måste häcken klippas och fönstrens målas. Jag behöver boka en date med min frisör, vi har fått myror i köket och så gick diskmaskinen sönder…

Jörgen har ett bra knep när det uppstår negativ stress: han delar upp saker i ”must have” och ”nice to have”. En ny lösning för bränsletanken och att hyra ut huset är nog det ända som faller i kategorin ”must have”. Måla fönstren kan vänta ett år till, en frisörtid får bli nästa månad och packsystemet vi har är faktiskt tillräckligt bra. Det vore nice men är inget måste och absolut inget att stressa upp sig över. När det blir för mycket att göra har vi en tendens att vara på var sitt håll och fixa. Det måste man ibland, men det är trevligare att ta det lugnare och förbereda mer tillsammans.

Nej, nu lägger vi i en lägre växel. Det är viktigare att njuta av sommar och gemensamma förberedelser än att stressa i jakten på perfektion. Så det så!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s