Off Road

I helgen var vi på årets tredje SORK-träff. Trots sommarvärme och strålande sol var det en hel del lera och vatten. Vi var i vanlig ordning träffens mest försiktiga bil. Men varför jämföra sig med garvade tävlingsbilar, med våra mått mätt tog vi definitivt körningen till en ny nivå idag! Efter noggrann rekognosering gav vi oss in på de lerigare spåren och testade gränser. Bilen höll definitivt måttet. Storleken och mönstret på däcken är den klart begränsande faktorn vid körning i lera och sank sand. Det kommer bli ändring på det innan vi ger oss av i oktober!

Varför spenderar vi då våra lördagar på detta sätt? Det finns många skäl. Under vår resa genom Afrika kommer vi köra mycket off road och vi behöver helt enkelt träna och känna oss komfortabla med lera upp över hjulaxlarna. Vi måste bli vän med bilen, lära var gränserna går avseende allt från svängradie, markfrigång och optimalt lufttryck i däcken.

När vi köpte bilen tänkte jag inte så mycket på att jag också skulle lära mig köra i de tuffare terrängavsnitten. Men så sa Jörgen något som förändrade allt: ”när vi kör fast i leran är det en som gräver och en som kör”. Det gav mig motivationen att börja träna off road körning och saken är att det är skitkul!!! Det handlar mycket om att Jörgen och jag ska vara samspelta. När jag kör igenom t.ex. skog med mycket stubbar och sten ser jag inte vad som händer precis framför bilen, jag måste lita på Jörgen som står utanför och pekar. Jag har flera gånger funderat på en affärsidé: att använda off road körning som parterapi då det bygger på tillit, tålamod och kommunikation.

När vi körde i helgen var det för skoj, till hösten är den en säkerhetsaspekt att vi har rätt utrustning och kan hantera vår bil som ett team!

1 tanke på “Off Road

  1. Pingback: Ett inlägg om kärlek | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s