Swedish Expedition Society

Malmö för 3,5 veckor sedan. Jörgen hämtar ut ett paket på Ica Mobilia och jag är hemma med barnen och väntar in barnvakten Moa. Jag ska strax bege mig mot Ica för att möta upp Jörgen, vi ska vidare på matlag hos Louise och Sebastian.

Det plingar till i mobilen. Det är Jörgen som skickar en bild på en bil, en Toyota Hilux, från mobilias parkeringen. Den har tält på taket, snorkel, solpaneler och dessutom barnstol. Det ser ut som en familj som är på väg ut i världen!!! ”Du måste vänta på ägaren Jörgen!!! Eller sätt mitt nummer på framrutan”. Jag har nog aldrig tidigare i mitt liv blivit så exalterad över en bild på en bil. Barnvakten kommer och jag cyklar bort till parkeringen. Ingen ägare har synts till men Jörgen har knåprat ihop en lapp med våra telefonnummer. Vi väntar spännt under kvällen, men ingen ringer.

Dagarna går och vi glömmer lappen. Då, 12 dagar senare ringer min telefon med ett okänt nummer. Det är bilägaren!! Eller rättare sagt bilägarens kompis Martin. Det visar sig att han sitter i styrelsen för ”Swedish Expedition Society” (swes) eller Svenska Expeditionssällskapet som det också kallas. Swes är en förening som funnits sedan 2002. Det primära syftet är att utgöra en plattform för människor som söker kunskap om expeditioner till avlägsna platser. Så mycket som vi läst på nätet om ämnet förvånar det oss att vi aldrig hört om föreningen. På hemsidan (www.swes.se) finns spännande reseskildringar från föreningens medlemmar. De flesta kör 4×4 eller motorcykel men swes riktar sig mot alla former av äventyrare, även vandrare, paddlare, cyklister mm. Martin bjuder in oss till årsmötet i Finspång 23-24 april. Vi tackar JA!

Spända, nyfikna och glada sitter vi nu, knappt 2 veckor senare, i bilen på väg till Finspång utanför Norrköping. Vi ska spendera två dagar tillsammans med ett helt gäng andra äventyrare. Superkul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s