6 månader till avresa

DSC_0083

6 månader till avresa. Så här spenderas kvällarna i det Markenska hemmet. Det finns så mycket att planera, läsa om, bygga och köpa. Samtalsämnena töms inte ut, de blir bara fler och fler och det är så vansinnigt roligt. Att förbereda resan har blivit en gemensam hobby!

Jörgen har på sedvanligt ingenjörsvis strukturerat upp planeringen i excelark. Vid varje punkt finns en deadline och en ansvarig. Enligt arket ska Jörgen härnäst utföra service på bilen, köpa in markis samt påbörja visumansökan. För min del är det dags att kolla upp vad som gäller med uppsägning av förskoleplats samt ansöka om svenskt pass. Längre ned på listan står att vi ska skaffa internationella körkort, säga upp alla abonnemang, hyra ut huset, köpa diverse utrustning och mycket annat. 53 punkter i vårt excelark. 11 är avklarade. Ett annat excelark innehåller vaccationsprogrammet, ett tredje all utrustning till bilen och i ett fjärde har vi strukturerat upp alla visum som ska sökas.

Vi är en hel familj som ska i väg på äventyr och vi gör vårt bästa för att involverade barnen i förberedelserna. Jag tycker vi lyckas bra hittills! För några veckor sedan började Jörgen och Harald sommarbona bagagutrymmet i Nisse. Under vinterhalvåret finns det sju säten. Nu finns det 5 säten, ett kylskåp och ett välorganiserat hyllsystem.

I går kom solpanelerna med posten och alla hjälptes åt att packa upp dem. Det ska bli spännande att koppla in dem och se vad de går för. 100 W vid optimala förhållanden, förhoppningen är att de genererar så pass mycket energi att det håller kylskåp och lite annat körande.

Så här flyger dagarna iväg med planering och fix för oss alla fyra. Det är 6 månader kvar till avresa, nedräkningen har börjat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s