Destination?

När vi pratat om en långresa har det främst varit Asien vi haft i tankarna. ”Vi ska köra längs Pamir highway till Kazakstan, passera över Himalaya och sen bosätta oss på en indisk strand ett tag”. Putin, IS och Al-qaida begränsar tyvärr vilka länder vi skulle kunna passera i dagsläget. Iran har besvärliga regler för carnet-de-passage så det skulle bli väldigt dyrt och lite riskabelt ekonomiskt. I Kina får man inte köra utan kinesiskt körkort.

Dessutom skaffade vi oss en viktig erfarenhet i somras när vi körde i Skåne och Europa: kyla är trist! Den kvinnliga halvan av familjen har svårt att få upp värmen och svårt att njuta av några som helst aktiviteter när temperaturen faller. Vårt taktält är från Sydafrika, det är ett riktigt safaritält. Det fläktar och kyler ner, det värmer inte. Det är inte som en skidresa då man går in och värmer sig i stugan, vi kommer vara ute hela tiden. Är det kallt och fuktigt ute är det även det i tältet och kläder och madrasser kommer inte torka.

Sydamerika har varit på tal men att skeppa bilen och själva flyga tur-retur kostar pengar. Dessutom gillar vi känslan att köra själva hela vägen hemifrån. Men Sydamerika är ett alternativ!

Vi har börjat titta mer och mer på Afrika. Pga konflikter och krig känns östafrika (bl.a. Egypten och Sydsudan) inte säkert. Vi har siktat in oss på rutten som går via Gibraltar till Marocko och att sedan köra söderut längs Afrikas västkust. Kanske skulle vi lyckas ta oss hela vägen till Sydafrika? kanske håller vi oss närmare ekvatorn? eller korsar kontinenten till östkusten?

Innan vi når så långt till att konkretisera våra planer har saker och ting säkert ändrat sig igen avseende epidemier (Ebola?), världsfred och kanske även Kinas körkortsregler. Men visst vore det ett fantastiskt äventyr att korsa Afrika!

1 tanke på “Destination?

  1. Pingback: Vem fick idéen till resan? | Familjen Markens Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s