Jungfrufärden

Vi har sovit vår första natt på taket av Nisse. Vi körde mot Mölle och svängde av strax innan Kullabergs naturreservat. Det var ingen riktig väg, snarare ett igenvuxet traktorspår där det krävdes både fyrhjulsdrift och lågväxel för att ta sig fram. I ett vackert hav av vitsippor slog vi läger. Vi utforskade skogen, smög på råddjur, grillade korv och lade oss slutligen i tältet för att sova. Vi låg sida vid sida i våra sovsäckar och öppnade tältet mot väster och betraktade tillsammans solnedgången. Det var underbart, vackert och urmysigt!

DSC_0047DSC_0005

 

 

 

 

 

 

 

Natten förlöpte inte lika romantiskt. Harald, som hade öroninflammation, började kräkas. Jörgen fångade blixtsnabbt både pojke och kräk i händerna och hygienmässigt undvek vi en katastrof i tältet. De 20 l vatten vi fyllt i våra nyinköpta dunkar stod kvarglömda hemma på köksbordet men det gick utmärkt att tvätta händerna i bubbelvatten från statoil. Hälften av sovsäckarna var för tunna och vi vuxna frös när temperaturen föll till 4 grader. Vi har mycket att lära och nästa helg ska vi utrusta oss med varmare sovsäckar, belysning i tältet och komma ihåg vattendunkarna.

Komfortzonen är vidgad men vi är rörande överens om att det var en fantastisk tur!DSC_0057

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s